Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

HCB `92 DS1 - Lido DS1
 

 

H.C.B.´92 wint ook van Lido / De Vlinders met ruime cijfers

Zondag 22 november moest het eerste damesteam van H.C.B.´92  het in Pius X te Liempde opnemen tegen Lido / De Vlinders.  In het verleden hebben beide teams al vaker tegen elkaar gespeeld, waardoor H.C.B. de scherpe schutters van de dames uit Leende al in het visier hadden.

De thuisploeg begon direct voortvarend met een mooi uitgevoerde oktober-wissel op links, welke goed werd afgerond door Miranda van Engelshoven. Niet veel later wist ook Inge van Drunen vanuit de rechterhoek het tweede doelpunt voor H.C.B. te scoren na een een-tweetje met Annemarie Sens. De verdediging van de Boxtelse dames moest in het begin van de wedstrijd nog scherp gesteld worden, waarvan Lido / De Vlinders dankbaar gebruik maakte. Zij wisten drie maal achter elkaar te scoren en kwamen hierdoor als enige keer in de wedstrijd op voorsprong: 2-3.  De thuisploeg bleef in de aanval echter goed druk uitoefenen door te blijven bewegen en wissels in te zetten. Dit resulteerde in mooi uitgespeelde kansen vanaf verschillende posities. De linkshandige speelster van Lido had echter een paar keer een scherp schot waar HCB geen antwoord op had. Hierdoor bleef de stand op het scorebord gelijk oplopen in het begin van de eerste helft: 7-6. Hèlen Berkelmans  kon de voorsprong vergroten door met een mooie schijnbeweging de hoekspeelster uit Leende te passeren. HCB liep verder uit door enkele harde afstandsschoten en een vrije worp van Inge van Drunen die de keepster van Lido / De Vlinders niet kon stoppen. Verdedigend hadden de Boxtelse dames het inmiddels ook goed op orde door met een 5-1 verdediging de spelmaker van Lido vast te zetten. De gasten hadden hier geen antwoord op en HCB kon de stand verder uitbreiden door goed afgeronde snelle aanval van Judit Bànjai en een keurige stuitbal vanuit de rechterhoek van Nonja van de Langenberg. Eenmaal moest HCB aan de noodrem trekken waardoor Lido een penalty toegewezen kreeg. Deze werd echter niet benut door uitstekend keeperswerk van Mary Swinkels. Bij het rustsignaal van scheidsrechter Martin van Nunen was de stand 14-7 voor de Boxtelse dames.

Na instructies van coach Mirjam van Weert begon HCB gemotiveerd aan de tweede helft. Beide teams wisten in het begin om en om te scoren. De Boxtelse dames moesten de verdediging weer scherp stellen, zodat de linkshandige speelster en de cirkelloopsters geen kansen meer kregen. In de aanval bleef HCB diverse wissels inzetten die goed werden afgerond door Miranda van Engelshoven en Annemarie Sens. Ook met enkele afstandsschoten vanaf verschillende posities wist de thuisploeg de voorsprong verder uit te breiden. De dames uit Leende hadden moeite om de beweeglijke Judit Bànjai te verdedigen, waardoor er twee maal een penalty werd toegewezen aan HCB. Tevens wist Nonja van de Langenberg nog een mooi aangespeelde een break out te benutten. In de slotfase van de wedstrijd kon Lido / De Vlinders enkele afstandsschoten benutten, waardoor de eindstand 24-14 werd. Met deze uitslag blijft H.C.B.'92 gedeelte koploper in het klassement.    

 

Bron : www.HCB `92.nl
Auteur : Annemarie Sens
Meer nieuws HCB`92 >>>>


22-11-2015
 
 
HCB`9*2 DS1 - Lido DS1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)