Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

HCB DS1 - Saturnus DS2
 

 

Doelpuntenregen voor HCB'92 DS1

Zondagavond 13 december jl. speelde Dames 1 haar thuiswedstrijd tegen het tweede damesteam van Saturnus uit Bladel. Een aantrekkelijke wedstrijd voor het aanwezige publiek in Sportcomplex de Braken te Boxtel; HCB’92 bleek in topvorm over volledige linie en overklaste Saturnus volledig.

Met volle bezetting kon HCB’92 deze wedstrijd aanvangen, en vaker is gebleken dat dit het beste recept is om een wedstrijd naar eigen hand te zetten. De score werd geopend door de bezoekers middels een onderschepping van de bal tijdens een aanval van de Boxtelse handbaldames, daarna  nam HCB´92 direct het initiatief over. Duidelijk werd dat HCB’92 afgelopen week veel inspiratie had opgedaan door naar de verrichtingen van het Nederlands Handbalteam te kijken. Treffers van Nonja van de Langenberg, Annemarie Sens, Miranda van Engelshoven en Inge van Drunen brachten de thuisploeg binnen tien minuten op een 6-1 voorsprong. Saturnus kreeg geen grip op de gastvrouwen want steeds kwam het afrondende schot vanuit een andere positie. HCB’92 legde veel variatie in haar spel, af en toe moest het in haar defensie ook een tegendoelpunt incasseren, maar aanvallend had de ploeg de overhand. De Bladelse dames konden het snelle veldspel, dat HCB’92 dit keer op de mat legde, niet bijbenen en waren al in de eerste helft steeds te laat terug in hun verdediging. Doelpunten vanuit de hoeken door Nonja en Hèlen Berkelmans en goed samenspel door opbouwers Ellen Persoons, Judit Banyai, Annemarie, Inge en Miranda, waaruit mooie wissels ontstonden, zorgden dat bij het rustsignaal al een ruime voorsprong was genomen, namelijk 17-5.

Vol eensgezindheid ging HCB’92 terug het veld op, hopende het goede spel van het eerste gedeelte voort te zetten. Maar het hoefde zich geen zorgen te maken dat Saturnus de wedstrijd zou gaan kantelen. HCB’92 bleef de traagheid van haar tegenstander uitbuiten, snelle aanspeelballen naar de wegstartende dames, Hèlen en Judit, leverde weer wat break-out doelpunten op. Ook uit andere spelsituaties wist HCB’92 de keepster uit Bladel te verrassen. Toch kon HCB’92 niet de volle zestig minuten haar focus behouden. Door misverstanden in de verdediging en een paar slechte afspeelballen pakten de bezoekers ook enkele goals mee. De afstand in punten tussen beide teams was echter te groot om nog enig moment de illusie te hebben om die te overbruggen in de resterende tijd. Steeds na een score van Saturnus, deed HCB’92 hetzelfde in meervoud. Scheidsrechter Martin van Nunen had de wedstrijd goed onder controle, hij hoefde maar enkele tijdstraffen en penalty’s toe te kennen. Onder zijn leiding bleef het een sportieve wedstrijd. Eindstand: 27-11
.
Met deze overwinning heeft HCB’92, halverwege de competitie, goede zaken gedaan. De Boxtelse dames hebben de koppositie weer in handen, op basis van beter doelsaldo. Concurrent EHV uit Eindhoven verslikte zich dit weekend in tegenstander HCG uit Geldrop, die ook HCB’92 twee weken terug een nederlaag bezorgde.

 

Bron : www.HCB `92.nl
Auteur: Hèlen Berkelmans
Meer nieuws HCB`92 >>>>


13-12-2015
 
 
HCB DS1 - Saturnus DS2
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)