Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

HCB'92 DA1 –  Olympia'89 DA1
 

 

HCB’92 A-jeugd verliest van Olympia’89

Op de vroege zondagochtend 26 maart, met ook de start van de zomertijd, stond er voor de A-jeugd een thuiswedstrijd op het programma. Met de gedachten dat er gewonnen kon worden startte HCB’92 met goede motivatie aan de wedstrijd. Uit eerdere wedstrijden wist HCB’92 wie de gevaarlijkste schutter was van het team uit Heesch en Manon Vriens zette haar dan ook vast middels mandekking. Toch stond HCB’92 al snel met 0-2 achter, maar niet door de topscoorster van hun team. Anouk Foolen opende voor HCB’92 de score door met een sprongschot de bal er hard in te knallen. Olympia’89 wist in het begin makkelijk te scoren door het goed vrijspelen van de hoeken en de onverwachte afstandsschoten. Het was wederom Anouk Foolen die wist te scoren op dezelfde manier als haar eerste goal. De eerste helft kwamen de Boxtelse doelpunten alleen van diegene met de naam Anouk, want ook Anouk Schellekens wist met een sprongschot de keepster van de tegenstander te passeren. Olympia’89 oefende genoeg druk uit op de verdediging van HCB’92 en hierdoor kwamen de hoeken steeds vrij en die wisten dan ook regelmatig te scoren. Ook Anouk Foolen wist weer te scoren met haar actie. Door het goed aanspelen van Gitte Vanhout kon Anouk Foolen de break-out af te ronden. Waarmee de stand op 5-7 in het voordeel van Olympia’89 kwam en dat was ook de ruststand.

Na goede tips van coach Elly Meulendijk gingen de dames van HCB’92 met de juiste instelling het veld weer in. Dit was ook te merken, want de eerste goal werd gemaakt door Liza van Rooij. Waarop Anouk Foolen weer volgde en ook Veerle van Abeelen stond goed op te letten, want bij het opvangen van een terugkaatsende bal kon ze de bal vanaf de cirkel erin gooien. Door deze goals stond de stand gelijk op 8-8. De A-jeugd was een beetje aan het zoeken hoe het haar cirkelloper kon aanspelen, waaruit vervolgens gescoord kon worden. HCB’92 wilde bij blijven en dit lukte door goed samenspel van Liza van Rooij en Gitte Vanhout. Ondanks goed verdedigwerk van Bruni van den Biggelaar, wisten de dames van Olympia’89 er de laatste tien minuten nog een paar ballen in te gooien. Er zat in de laatste fase van de wedstrijd meer overtuiging in het spel van de bezoekers om de volle winst mee naar huis te nemen. HCB’92 had ook wat pech, het leek wel of er aan Boxtelse kant werd  geoefend op een oefening uit de training, waarbij het de bedoeling is dat de paal en de lat wordt geraakt ipv te scoren. Dit lukte goed echter dat leverde helaas geen doelpunten meer op en was de eindstand 9-13 voor Olympia’89. 

 

Bron : HCB `92
Auteur: Manon Foolen
Meer nieuws HCB`92 >>>>


26-03-2017
 
 
HCB'92 DA1 –  Olympia'89 DA1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)