Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Rolstoelhandbaltoernooi in De Braken
 

 

Rolstoelteam HCB’92 laat zich zien !

Op zondag 23 oktober was sportcomplex de Braken goed gevuld met rolstoelers die een dagje kwamen handballen. Maar liefst 7 teams streden onderling voor de toernooizege, weliswaar het speelplezier voorop. Deze keer had HCB’92 6 gastspelers van andere handbalverenigingen opgenomen die aan de vooravond staan om ook een rolstoelteam op te richten.

De sport is duidelijk in populariteit aan het winnen, en terecht, dit is een sport die door valide –en minder valide sporters in de mix gespeeld wordt. Deze mengeling maakt er ook zo’n mooi geheel van, er is veel respect voor elkaar. Deze middag had een bijzonder einde, voor de eerste keer werd het team van Westfriesland SEW uit Nibbixwoud  dag winnaar.  CSV, als eerste vereniging ruim 2,5 jaar geleden met de rolstoelhandbalsport begonnen, werd hierdoor tweede. Deze uitkomst is voor de toekomstige ontmoetingen een goede stimulans voor de overige teams. Het niveauverschil tussen de clubs wordt kleiner en daardoor zijn de wedstrijden spannend en leuk voor het publiek.

HCB’92 had deze dag met drie teams meegespeeld en was op de laatste plekken geëindigd, toch konden de spelers uit Boxtel juichen want bij de bekendmaking voor selectie van NL rolstoelhandbalteam bleek ook een teamgenoot uitgekozen te zijn. Jarno van Wanrooij, vanaf de start in maart jl. pas in aanraking gekomen met het rolstoelhandbal, gaat de komende weken zijn uiterste best doen op de trainingen zodat hij in december in Zweden mee kan doen aan het EK.


Bron : www.HCB `92.nl
Auteur Helen Brekelmans
Meer nieuws HCB`92 >>>>


23-10-2016
 
 
Rolstoelhandbaltoernooi in De Braken
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)