Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Helios'72 DS2 – HCB'92 DS2                
 

 

Blessureleed speelt DS2 parten
                                                                                       
Zondag 5 februari reisden de dames van HCB’92 af naar Uden. Aangezien de thuiswedstrijd niet met grote cijfers was verloren tegen Helios’72 was er de overtuiging om na afloop de punten mee naar Boxtel te nemen. HCB’92 begon de wedstrijd wat zoekend, maar al na enkele minuten brak Hèlen Berkelmans door de verdediging van thuisploeg heen, en opende de score. Helaas in de daaropvolgende aanval viel Hèlen uit met een kuitblessure en moest het team zonder haar verder. HCB’92 ging er vol voor, Inge Brom werd vrij voor goal gezet en scoorde hoog in de kruising.

De verdediging van HCB’92 stond niet naar behoren en er vielen regelmatig gaten waar de dames van Helios’72 van probeerden te profiteren. Dit lukte in de beginfase niet door uitstekend keeperswerk van Mary Swinkels. De gastvrouwen kregen een penalty mee vanwege fout van de verdediging, maar de “penalty-killer” uit Boxtel stopte deze netjes. HCB’92 liep verder uit naar 0-3 door een goed schot van Bruni van de Biggelaar. Om met voldoende dames de wedstrijd te kunnen spelen waren er 3 junioren meegevraagd. Niet de intentie om ze alle drie tegelijk in te zetten, maar door het vroege uitvallen van Berkelmans zag HCB’92 zich genoodzaakt om op bepaalde momenten toch alle  A-speelsters in het veld te hebben staan. Hierdoor moest er meer gestuurd en gepraat worden.  Inmiddels begon het fysieke en snelle spel van Helios’72 HCB’92 op te breken. Dit alles leidde ertoe dat Helios steeds dichterbij kwam. Jammer genoeg was HCB’92 de volgende aanvallen een paar keer te laat terug, draaiden niet op tijd en gaven elkaar onvoldoende rugdekking. De gelijkmaker was toen dan al een feit. Manon Foolen scoorde nog uit een goed genomen negen meter maar vanaf dit moment kantelde de wedstrijd en namen de dames uit Uden het initiatief over. Ze gaven wat meer gas en HCB’92 was steeds te laat. Ruststand 7-4.

Helios’72 ging de tweede helft verder op de ingeslagen weg. Ze liepen steeds verder uit en de dames uit Boxtel hadden het zwaar. Er zat te weinig creativiteit in de aanval en er werd te weinig ingestart vanuit alle posities. HCB’92 probeerde iets terug te doen maar door pech en veel snelle tegen aanvallen lukte het niet om de opgebouwde marge van Helios’72 te verminderen. Met nog 6 minuten op de klok werd een van de speelsters uit Boxtel ondersteboven gelopen in de verdediging. Dit leverde een twee minuten tijdstraf op voor Helios’72. Met maar vijf tegenstanders in het veld wist HCB’92 de gaten wel te vinden en scoorde Danielle Troeijen vrij vanuit de linkerhoek. Kort daarna kon Ellen Persoons met een lastige aanspeelbal toch Susan van den Berg bereiken aan de rechterkant van het veld. Zij scoorde in de korte hoek. HCB’92 stond in de tweede helft beter te verdedigen en deed gezamenlijk wat het kon om de schade te beperken. Iedereen zette zich voor de volle 100% in maar helaas was dit een onbegonnen zaak en zodoende bleven de punten in Uden.
Eindstand 16-6

Bron : www.HCB `92.nl
Auteur: Susan van den Berg
Meer nieuws HCB`92 >>>>


05-02-2017
 
 
Helios'72 DS2 – HCB'92 DS2     
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)