Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Aristos DS3 - HCB’92 DS1
 

 

HCB’92 DS1 wint moeizaam van Aristos DS3

Zondag 4 november gingen de dames van HCB’92 op bezoek in Best bij het derde damesteam van Aristos. Ondanks dat Aristos deze competitie nog geen wedstrijd had gewonnen, keken de Boxtelse dames niet lichtzinnig tegen deze wedstrijd op.

De verdediging van HCB’92, die normaliter de sterke kracht van het team is, was in de beginfase van de wedstrijd nog rommelig. Het leek erop alsof de dames nog niet helemaal op scherp stonden. Gelukkig hadden de Bestse dames toch moeite met de 5-1 verdediging van HCB’92, waardoor zij niet tot scoren kwamen. In de aanvallen moest HCB’92 ook nog de scherpte vinden. Pas na ruim vijf minuten spelen werd de openingsscore gemaakt door Gitte Vanhout vanuit haar favoriete rechterhoek. Daarna begon het beter te lopen voor de Boxtelse dames. Cirkelspeelsters Susan van den Berg en Ellen Persoons trokken de gaten op de cirkel waardoor Annemarie Sens en Gitte Vanhout vrij voor goal kwamen en konden scoren. Ook Hèlen Berkelmans werd mooi vrijgespeeld in de linkerhoek en wist haar kans te verzilveren.

De linker opbouwspeelster en linker hoekspeelster van Aristos waren goed op elkaar ingespeeld. Door sterk samenspel wisten zij enkele keren de Boxtelse verdediging op het verkeerde been te zetten en kwamen tot scoren. Daardoor kwam de thuisploeg uit Best weer dichterbij. Bij het klinken van het rustsignaal was het 6-8 in het voordeel van HCB’92. Na de tactische bespreking met coach Mirjam van Weert, starten de Boxtelse dames met een 6-0 verdediging in de tweede helft. Door de goede samenwerking in de verdediging gaf HCB’92 in de beginfase weinig kansen weg aan Aristos.
HCB’92 breidde haar voorsprong verder uit door een vrije worp die Annemarie Sens scherp in de kruising  gooide. Daarna zette Inge Brom een prima sper op de verdediging van Aristos, waar Manon Foolen dankbaar gebruik van maakte en kon scoren. Ook Ellen Persoons kon zich vrijlopen op de cirkel en wist haar kans te verzilveren.

De concentratie in de verdediging van HCB’92 zwakte af, waardoor de Beste dames enkele malen konden scoren. Coach Mirjam van Weert zette de verdediging weer terug naar een 5-1. Dit werd beloond, want Manon Foolen kon de bal onderscheppen en wist de break-out goed af te ronden.
In de aanval oogde het spel van HCB’92 bij tijd en wijle rommelig. Slordig balverlies leed tot een snelle tegenaanval van Aristos, waarbij keepster Mary Swinkels kansloos was.
In de laatste minuten van de wedstrijd wisten de dames van HCB’92 gelukkig nog enkele malen het net te vinden, wat de eindstand 11-15 maakte en HCB’92 met de winst naar huis ging.

Uitslagen 3-4 november

3 november
Handbal Someren DB1  - HCB'92 DB1     29-8
Zephyr/HCB'92 HB1 - Tremeg HB1          14-19

4 november
Blauw wit D1 - HCB'92 D1         10-9
Aristos DS3 - HCB'92 DS1         11-15
Bedo HS3 - Aristos / HCB'92 HS2     37-18


Programma 10-11 november

10 november (Thuiswedstrijd De Braken)
HCB'92 D1  - G.H.V. D2          10.05 uur
HCB'92 DB1 - Helios'72          10.55 uur
HCB'92 E1 - Swift E2              12.00 uur

10 november (Uitwedstrijd Helmond)
Swift HB1 - Zephyr/HCB'92 HB1 16.45 uur

11 november (Thuiswedstrijd De Braken)
HCB'92 DS1 - Tremeg DS2      09.15 uur

11 november (Uitwedstrijd Berkel-Enschot)
White Demons HS2 - Aristos/HCB'92 HS2      10.00 uur


Bron :www.hcb92handbal.nl
Meer HCB`92 handbal nieuws >>>>


04-11-2018
 
 
Aristos DS3 - HCB’92 DS1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)