Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

HCB`92 DS1 - LIdo DS2
 

 


HCB’92 DS1 ondanks valse start toch winst op Lido DS2

In sporthal de Braken was zondag 20 januari voorafgaande aan de competitiewedstrijd op zondagmorgen enig tumult omdat de wedstrijd van dames1 tegen Lido een foutieve aanvangstijd had. Met medewerking van tegenstander en beheerder werd er gerealiseerd dat de geplande partij toch gespeeld kon worden. Een helft van 25 minuten in de ene zaal en een helft van 30 minuten in de andere zaal.

Tijd voor een begroeting en een warming-up was er niet, de handbaldames moesten meteen aan de bak. De ploeg uit Maarheeze kwam het beste uit de startblokken. Een eerste snelle aanval leverde al meteen een doelpunt op. Terugzakkend naar hun verdediging was er echter direct een overtreding nodig om hoekspeelster Hèlen Berkelmans af te stoppen en met de toegekende strafworp, benut door Anne-Marie Sens, werd de stand gelijk getrokken.  De gastvrouwen hadden de grootste moeite om in het spel te komen, zowel in de aanval werden er volle kansen niet benut en de achterhoede stond ook niet goed. Lido ging onverstoorbaar door, en HCB’92 keek halverwege de eerste helft tegen een 1—4 achterstand aan. Mandy van Abeelen was degene die het tij deed keren. Met 2 goals op rij werd het verschil minder en dat was het juiste medicijn, wat HCB’92 nodig had, om weer geloof in eigen spel te krijgen. Beide teams passeerden voor het rustsignaal nog eenmaal de doelverdedigers, waardoor er een stand van 4-5 op het scorebord stond. Compleet met een grote groep trouwe supporters werd er van zaal en tribune gewisseld en nadat alles in gereedheid was gebracht kon scheidsrechter Gina Smulders weer aanfluiten voor het tweede gedeelte.

Een linkhandige speelster van Lido, voor de rust ook de meest scorende van haar team, maakte het eerste doelpunt van de tweede helft. Ondanks dat spelverdeelster Ellen Persoons was uitgeschakeld en de rest van de wedstrijd moest toekijken, kwam HCB’92 steeds beter in het spel. Met een onhoudbaar schot van Annie-marie Sens en een score door Manon Foolen vanaf de penaltystip was de stand in evenwicht gebracht. Hèlen Berkelmans stond iets voor de Boxtelse verdediging en maakte het de opbouwers van Lido moeilijk om af te ronden. Met een onderschepping kon zij vanuit de break-out scoren. Met dit doelpunt stond HCB’92 voor het eerst op voorsprong, de wedstrijd was inmiddels al driekwart gespeeld. In het laatste kwartier gaf HCB’92 de naderende winst niet meer uit handen, al werd het nog wel spannend. Over en weer werd er nog gescoord, Liza van Rooij verraste de keepster met een stuitbal, maar ook keepster Mary Swinkels kon niet alles weren. Lido had de laatste paar minuten niet het geluk aan hun zijde om de achterstand goed te maken, want een strafworp werd gemist en een scherp schot ketste via de kruising eruit. Gitte Vanhout tekende voor het laatste punt vanuit haar favoriete rechterhoek. Eerder dit seizoen waren de teams gelijkwaardig aan elkaar, toen werden de punten gedeeld na een eindstand van 10-10, maar deze keer gingen de 2 punten naar HCB’92, ditmaal met een eindstand van 10-08.

Met deze overwinning staat HCB’92 momenteel op een vierde plaats in de poule waarin het uitkomt.

Uitslagen 19 - 20 januari
19 januari
HCB'92 DB1 - PSV Handbal DB1            9-8
HCB'92 D1 - Desk D1                           1-17
Bergeijk HB1 - Zephyr/HCB'92 HB1       12-3
20 januari
HCB'92 DS1 - Lido DS2                         10-8
Oranje wit HS2 - Aristos/HCB'92 HS2     18-16

Programma 26 - 27 januari
26 januari (Uitwedstrijd Schijndel)
Zephyr DS1 - HCB'92 DS1                    19.30 uur
27 januari (Uitwedstrijd Bakel)
Acritas E2 - HCB'92 E1                         09.00 uur
27 januari (Uitwedstrijd Rijen)
R.H.V. D2 - HC'92 D1                           11.00 uur
27 januari (Uitwedstrijd Den Bosch)
Blauw wit DB1 - HCB'92 DB2                11.50 uur
27 januari (Thuiswedstrijd Schijndel)
Zephyr/HCB'92 HB1 - Aristos HB1         12.05 uurBron :www.hcb92handbal.nl
Meer HCB`92 handbal nieuws >>>>


20-01-2019
 
 
HCB`92 DS1 - LIdo DS2
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)