&

Bergeijk Ds1 - White Demons DS1

White Demons gaat in de tweede helft ten onder

Zondag 22 november togen de dames van White Demons naar Bergeijk voor hun uitwedstrijd. Vantevoren wisten de dames dat dit geen gemakkelijke wedstrijd zou worden omdat Bergeijk een fysiek spelende ploeg is. White Demons begon geconcentreerd aan de wedstrijd en Lisa Hijstek en Marijke Panis tekenden voor de eerste doelpunten. De ploeg bouwde de voorsprong met goed spel uit via tweemaal Laura van Gils, Hannah van Disseldorp en Liesbeth Zink naar 3-6.

De dames van Bergeijk werden door hun coach aangespoord om de zaken wat steviger aan te pakken en daar hadden onze dames wat meer moeite mee. Via een break en eenĀ  toegekende strafbal kwam Bergeijk terug. De volgende strafbal werd door de keepster Kristel Bertens knap gepareerd. Toch kroop Bergeijk langzaam dichterbij en via een weer toegekende strafbal namen deze dames de leiding in de wedstrijd met 10-9. Via tweemaal Lisa Hijstek en Marijke Panis bleef de strijd gelijk opgaan, maar ging Bergeijk door een doelpunt in de laatste seconde van de eerste helft de rust in met een 13-12 voorsprong.

In de tweede helft besloot de coach van White Demons om op de linker hoek Marit Hogenboom en Laura van Gils steeds elkaar af te wisselen. Marit Hogenboom voor het verdedigende werk en Laura van Gils voor het aanvallende deel. Door onnodig balverlies en de daarop volgende breaks van Bergeijk , liep deze ploeg uit naar een comfortabele 21-16 voorsprong. De dames van White Demons bleven onder de maat presteren. Ook de snelle spelhervattingen gingen helemaal fout. De rust was uit het spel van White Demons verdwenen. Laura van Gils scoorde nog uit twee toegekende strafballen en ook Marijke Panis en Liesbeth Zink deden nog een duit in het zakje zodat er een eindstand van 27-20 op het scorebord kwam.

Aanstaande zaterdag 28 november spelen de dames van White Demons een thuiswedstrijd tegen de koploper van deze handbalcompetitie. Handbal Someren komt op visite in Sporthal 't Ruiven en dat zal een pittige klus worden.

De dames kunnen de support van het publiek goed gebruiken en kom ze aanmoedigen. De aanvang van deze wedstrijd is om 19.20 uur.