&

White Demons DS1 - Elshout DS1

Dames White Demons stellen teleur. Debuut 13-jarige keepster !

Zaterdagavond speelde het jonge damesteam van White Demons haar thuiswedstrijd tegen het eerste damesteam van Elshout. In het eerste gedeelte van de eerste helft overrompelde Elshout het jonge damesteam van White Demons volledig. De dames van White Demons schoten de ballen te hoog en een break van Marit Hogenboom eindigde op de lat. Na 12 minuten scoorde White Demons haar eerste doelpunt door Lisa Heijstek en werd de stand 1 - 6. Bij de stand van 1 - 7 miste Laura van Gils een strafworp, maar dit had later geen gevolgen voor haar scorend vermogen. Na tweemaal een score van Marit Hogenboom en een doelpunt dat door de scheidsrechters niet werd geconstateerd scoorde Laura van Gils weer uit een strafworp. In deze fase speelde White Demons 6 minuten in ondertal door 2 minutenstraffen en resulteerde in een rode kaart voor Hannah van Disseldorp, die de bal bij de laatste straf tegen haar knie gegooid kreeg en het door de arbiters verkeerd werd uitgelegd.

Door nog een strafbal en vanuit de hoek prachtig te scoren, maakte Laura van Gils er een ruststand van 7-13 van. Na de rust bleef de achterstand hetzelfde en werd er veel balverlies geleden door persoonlijke fouten. Laura van Gils schreef nog 5 treffers op haar conto, waaronder een strafworp en door treffers van Marit Hogenboom en Lisa Heijstek kwam er een eindstand op het scorebord van 18 - 26. Een hoogtepunt in deze wedstrijd was het debuut 5 minuten voor tijd van de 13-jarige keepster van de B-jeugd in het eerste damesteam van White Demons. Floor Lauwerijssen is een keeperstalent dat ook al regelmatig aan de trainingen van het eerste team deelneemt. De coach beloonde haar inzet met een invalbeurt waarbij ze haar doel schoon hield.

Scores : Laura van Gils 8, Marit Hogenboom 4, Lisa Heijstek 3, Liesbeth Zink 1, Marijke Panis 1, Larissa Versteijnen 1. Komende zaterdag 14 november staat er weer een thuiswedstrijd op het programma tegen Bouwcenter Centen HVW uit Wanroij.
Deze wedstrijd begint om 19.20 uur in sporthal 't Ruiven in Berkel-Enschot. Supporters zijn welkom om de dames in deze mindere periode aan te moedigen.