&

White Demons DS1 - Handbal Someren DS1

White Demons moet meerdere erkennen in Handbal Someren

De dames van White Demons traden zaterdagavond aan tegen Handbal Someren, de koploper in deze handbalcompetitie.White Demons startte goed en Lisa Hijstek tekende na ruim een minuut aan voor de 1-0. Na de gelijkmaker van Handbal Someren raakte Laura van Gils eerst de paal, waarna Hannah van Disseldorp met een schitterende bal 2-1 maakte.

Laura van Gils maakte ook vanuit de hoek de 3-1 waarna White Demons iets terug viel. Handbal Someren kwam via 3 doelpunten , waaronder een strafbal, op voorsprong, maar via twee maal Marijke Panis en Lisa Hijstek nam White Demons weer de leiding. Er ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd waarin Marit Hogenboom en weer Marijke Panis doel troffen. Hannah van Disseldorp had de paal als eindstation van een prachtig schot. Na een schitterende redding van doelvrouw Kristel Bertens kwam White Demons in een ondertal situatie door 2-minutenstraffen , waardoor ondanks nog een score van Marijke Panis een ruststand op het scorebord kwam van 9-14 in het voordeel van Handbal Someren.
Na de pauze mocht Patty van Esch een strafbal benutten nadat een speelster van Handbal Someren een 2 minutenstraf kreeg wegens het duwen van Marit Hogenboom in een break. Nadat ook White Demons in ondertal kwam, wisten Marijke Panis, Laura van Gils via een strafbal en Marit Hogenboom nog te scoren.

Na weer een prachtige goal van Marijke Panis werd door de slecht leidende scheidsrechter bij White Demons de verkeerde speelster met een 2 minutenstraf naar de kant gestuurd, die niets met de overtreding van doen had. Meerder discutabele beslissingen werden er genomen, waarbij het aan beide partijen te danken was dat de wedstrijd sportief bleef. Na twee schitterende doelpunten van Larissa Versteijnen maakte Liesbeth Zink de eindstand op 18-28 en eindigde de wedstrijd in een terechte overwinning voor Handbal Someren.

De scores waren:

Marit Hogenboom 2, Patty van Esch 1, Lisa Hijstek 2, Marijke Panis 6, Hannah van Disseldorp 1, Laura van Gils 3, Larissa Versteijnen 2 en Liesbeth Zink 1.

Op zondag 13 december spelen de dames van White Demons een uitwedstrijd tegen de dames van EHV uit Eindhoven. Deze wedstrijd wordt gespeeld in sporthal Genderbeemd aan de Sterkenburg 616 in Eindhoven.Aanvang is 11.10 uur en supporters zijn van harte welkom.