Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

RED RAG Tachos DS1- White Demons DS1
 

 

Zwakke periode 1e helft breekt White Demons op tegen Red Rag Tachos

Zondag 9 oktober eind van de middag speelden de dames van White Demons hun 1e uitwedstrijd van de competitie tegen RED RAG Tachos in Waalwijk. De dames startte de wedstrijd voortvarend met een mooi afstandsshot van Marijke Panis dat doel trof. Doelvrouw Floor Lauwerijssen onderscheidde zich in deze fase door twee prachtige reddingen te verrichten en een strafworp van Tachos te keren. Toch kon zij ook niet voorkomen dat Tachos daarna uitliep naar een 3 – 1 voorsprong, waarna Romy Jonkers en Sabine van de Wiel de stand weer gelijk trokken.

Na weer een prachtige redding van Floor Lauwerijssen en een doelpunt van Marijke Panis brak bij White Demons een zeer zwakke periode aan waarbij veel balverlies was en de verdediging onvoldoende anticipeerde op de snelle spelhervattingen van Tachos waardoor zij uit konden lopen naar een ruime voorsprong van 10 – 4. Vlak voor de theepauze konden Laura van Gils en Romy Jonkers de stand weer terug brengen naar 10 – 6 en met nogmaals een prachtige redding van Floor Lauwerijssen gingen de dames rusten.

Na de rust pakten de dames van White Demons de zaken beter aan ondanks dat Tachos uitliep naar 11 – 6. In deze periode raakte de middenopbouwer Hannah van Disseldorp geblesseerd en moest het verdere deel van de wedstrijd vanaf de zijkant toekijken. In deze fase werd er stevig verdedigd door Tachos waarbij  de dames van White Demons gelukkig zonder verdere blessures door kwamen.
Na een schitterende goal van Romy Jonkers ,mocht Tachos via een doelpunt gescoord ruim binnen de cirkel weer uitlopen en door slecht verdedigen werd de stand naar 13 – 7 getild.
Via een prachtig doelpunt vanuit de linkerhoek van Marit Hogenboom wist de doelvrouw van White Demons andermaal een strafbal te stoppen. Door een twee-minutenstraf van Laura van Gils kwam White Demons in ondertal te staan en slecht verdedigen bracht Tachos naar een 15 – 8 voorsprong. In deze fase was er een slechte balcirculatie en waren de schoten op het doel van Tachos aan de hoge kant.
Via een schitterende break vanaf de eigen speelhelft bracht Marit Hogenboom de achterstand terug en verzilverde Laura van Gils een strafworp. Door weer een break en een mooi doelpunt vanuit de hoek , wist Marit Hogenboom weer twee keer te scoren. Floor Lauwerijssen ontpopte zich tot strafworpkiller door weer een strafworp te stoppen. Door onnodig bal- en concentratieverlies midden op het veld kon Tachos vrij eenvoudig twee maal scoren. Annycka van der Schoot en Laura van Gils gaven de stand een meer dragelijk aanzien waarna in de slotseconde Tachos de eindstand bepaalde op 19 – 14.

Komende zaterdagavond 15 oktober spelen de dames van White Demons een thuiswedstrijd tegen koploper Internos uit Etten-Leur. Deze wedstrijd begint om 19.20 uur en het gezellige avondje White Demons wordt afgesloten met de thuiswedstrijd van het eerste herenteam tegen Gemini uit Zoetermeer om 21.00 uur.

Auteur Cor Hogenboom
Meer White Demons handbal nieuws >>>>


09-10-2016
 
 
RED RAG Tachos DS1- White Demons DS1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)