Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Taxandria DS1 - White Demons DS1
 

 

White Demons tankt vertrouwen

Donderdagavond 24 november stond er een bekerwedstrijd op het programma in Oisterwijk tegen het plaatselijke team Taxandria. In de beginfase werd al duidelijk dat er bij de dames van White Demons meer beweging in het team zat dan bij de dames van Taxandria. Via Marijke Panis, Patty van Esch, Laura van Gils en Liesbeth Zink werd er al snel een voorsprong genomen en naarmate de wedstrijd vorderde werd deze langzaam aan verder uitgebouwd. De tegendoelpunten kwamen voornamelijk tot stand door slecht verdedigen en een paar foute passes waar Taxandria dankbaar van profiteerde.

Vanuit de middenopbouwpositie wist Marit Hogenboom via fraaie steekpassjes  o.a. Patty van Esch en Liesbeth Zink te bereiken zodat zij konden scoren. Zelf maakte Marit Hogenboom via een geplaatste bal een prachtig doelpunt. De ruststand werd bereikt met een 6 – 12 voorsprong voor White Demons. Tot een stand van 10 – 16 bleef het gat van 6 doelpunten staan.  De tegenstander grossierde in foute afspeelballen . Via vlot combinatiespel wisten in deze fase Romy Jonkers, Sabine van de Wiel, Tessa van Broekhoven en Marit Hogenboom het net te vinden. Nadat Laura van Gils in de wedstrijd via een break en via een strafbal had gescoord, wist de keeper van Taxandria daarna tweemaal een strafbal van Laura van Gils te stoppen. Aan de andere kant stopte Floor Lauwerijssen diverse ballen op een zodanige wijze , dat Taxandria daar niet echt blij van werd. Deze wedstrijd kwam voor White Demons op een mooi moment om het vertrouwen op te vijzelen. Uiteindelijk had Tessa van Broekhoven het slotakkoord door via een schitterend uitgevoerde combinatie af te ronden en ze daarmee de eindstand  15 – 26 in het voordeel van de dames van White Demons bracht.

Scores :

Patty van Esch 3, Laura van Gils 4, Marit Hogenboom 4, Liesbeth Zink 6,  Annyka van der Schoot 1, Tessa van Broekhoven 2, Romy Jonkers 2, Sabine van de Broek 2 en Marijke Panis 2.

Zaterdagavond staat de competitiewedstrijd tegen Bergeijk op het programma. Aanvang van deze wedstrijd is 19.20 uur en wordt zoals gewoonlijk gespeeld in sporthal 't Ruiven in Berkel Enschot.

Auteur Cor Hogenboom
Meer White Demons handbal nieuws >>>>


24-11-2016
 
 
Taxandria DS1 - White Demons DS1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)