&

White Demons DS1 – E.S.Z.V. Oktopus DS1

White Demons laat punt liggen tegen E.S.Z.V. Oktopus DS1

Zaterdagavond 5 november speelden  de dames van White Demons een thuiswedstrijd tegen E.S.Z.V Oktopus. Een belangrijke wedstrijd, want de Berkel-Enschotse formatie kan de punten goed gebruiken. Oktopus startte sterk, maar in de vijfde minuut was het Marijke Panis die het gaatje vond en de bal onderin het hoekje schoot. Hierna volgde een periode waarin ieder schot van beide partijen leidde tot een doelpunt. Laura van Gils, Marit Hogenboom, Nicole van Esch en wederom Marijke Panis wisten de bal in het netje te krijgen. Nadat White Demons enkele kansen miste, scoorden de dames Oktopus wel en kwamen de gasten op voorsprong. Een sterk slotoffensief van de dames van White Demons, zorgde er voor dat de thuisploeg met de kleinst mogelijke voorsprong ging rusten: 12-11.

Ook in de tweede helft duurde het eventjes voordat het eerste doelpunt viel. Tessa van Broekhoven werd aangespeeld op de cirkel en bedacht zich geen moment. Gedurende het middelste deel van de tweede helft speelden de dames van White Demons uitstekend handbal, met doelpunten van Hannah van Disseldorp, Marijke Panis, Laura van Gils, Marit Hogenboom en Liesbeth Zink. Door het goede samenspel werd er volop gescoord en liep de thuisploeg uit naar een voorsprong van vier doelpunten. Uit het niets kwam de klad er in en het sterke samenspel maakte plaats voor individuele acties, die helaas niet tot doelpunten leidden. Oktopus profiteerde en kwam, met nog anderhalve minuut te spelen, terug tot twee doelpunten. White Demons was de kluts kwijt en in de laatste minuut scoorde Oktopus twee keer, zodat de eindstand 23-23 werd.

Doelpuntenmakers: Marijke Panis 6, Laura van Gils 4, Tessa van Broekhoven 3, Hannah van Disseldorp, Sabine van de Wiel, Patty van Esch en Marit Hogenboom allen 2, Nicole van Esch en Liesbeth Zink beiden 1.

Komende zaterdagavond spelen de dames een uitwedstrijd tegen GHV in Goirle. Aanvang 19.15 uur.

Auteur : Richard Lauwerijssen .