Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

White Demons DS1 - GHV DS1
 

 

Dames White Demons winnen weer

Zaterdagavond  11 februari was GHV uit Goirle de volgende tegenstander van White Demons in deze competitie. Eerder in het seizoen verloren de dames van White Demons in Goirle hun competitiewedstrijd, dus was er alles aan gelegen om zich te revancheren.

De start van de wedstrijd was uiterst stroef en de focus op de wedstrijd was nog niet aanwezig. De dames kwamen onnodig op een 0-2 achterstand alvorens Nicole van Esch via een schitterende combinatie met Hannah van Disseldorp doel trof.  Het rechter verdedigingsblok liet echter iedere keer de tegenstandster achter hun rug vrij doorlopen, waardoor ze op de cirkel vrij aangespeeld kon worden door haar ploeggenoten van GHV en zodoende kon scoren, waardoor GHV uitliep naar een op het oog comfortabele 1-7 voorsprong.

Met een paar aanwijzingen en wissels aan de zijde van White Demons kwamen de dames uit Berkel Enschot weer beter in de wedstrijd. Romy Jonkers, Nicole van Esch via een prachtige combinatie met Patty van Esch, Sabine van de Wiel en weer Patty van Esch, werd de score terug gebracht tot 6-8.

Ondertussen schoot Hannah van Disseldorp via een break hard op de paal en miste Laura van Gils een strafbal. Marijke Panis vocht zich wat meer in de wedstrijd en scoorde. Mede door Nicole van Esch en Hannah van Disseldorp werd de eerste helft afgesloten met een achterstand van 9-12.

De tweede helft kwam direct goed op gang door een score van Liesbeth Zink waarna Laura van Gils een strafbal miste en GHV de tussenstand op 10-13 bracht.

Door een 2-minutenstraf aan GHV-zijde wist White Demons zijn kans te grijpen. In de overtal situatie wisten tweemaal Marijke Panis, Nicole van Esch en Hannah van Disseldorp de stand gelijk te trekken naar 14-14. White Demons was in deze fase de betere ploeg en het geloof in een goed resultaat kwam naar boven drijven. Vechtlust was en bleef aanwezig ondanks een gemiste strafbal van Sabine van de Wiel. Romy Jonkers en Liesbeth Zink trokken de score naar 16-14 maar GHV wilde nog niet opgeven en kwam langszij via een mooi afstandsschot, 16-16.

De eindfase van de wedstrijd was duidelijk voor de dames van White Demons. Waar GHV niet voldoende druk meer kon zetten en faalde in de afwerking, wist White Demons via Romy Jonkers, Patty van Esch en Marijke Panis de derde achtereenvolgende overwinning binnen te halen met 19-16.

De achterstand op de ranglijst met hun naaste concurenten is hierdoor terug gebracht en kunnen ze hopelijk het vertrouwen en de vechtlust meenemen naar de komende wedstrijden om deze positieve resultaten te blijven herhalen.

Door de carnaval ligt de competitie even stil en wordt deze hervat op zondag 5 maart bij Helios '72 in Uden aan de Kapelstraat 100.  Plaats van handeling is Sporthal De Stigt en de aanvang van de wedstrijd is 14.15 uur.

De scores :
Patty van Esch 3, Liesbeth Zink 2, Romy Jonkers 3, Nicole van Esch 4, Sabine van de Wiel 1, Marijke Panis  4 en Hannah van Disseldorp 2.

Auteur Cor Hogenboom
Meer White Demons handbal nieuws >>>>


11-02-2017
 
 
White Demons DS1 - GHV DS1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)