&

White Demons DS1 - RHV DS2

White Demons winnen in slechte wedstrijd van RHV

Het aanwezige publiek werd zaterdagavond 7 oktober niet echt getrakteerd op een leuke handbalwedstrijd. De eerste 10 minuten van de wedstrijd stonden in het teken van het missen van kansen waarbij Marit Hogenboom van White Demons 3x tegen de paal schoot en 1x de lat trof. Ook de tegenpartij trof 1x de paal en bleef de stand zodoende 0 – 0 bij White Demons tegen RHV.

Na 11 minuten opende Myrthe Wolfs de score vanuit de linker hoek en via een break werd door Marit Hogenboom de 2 – 0 op het bord gezet. Patty van Esch en Liesbeth Zink gingen vrolijk verder met het schieten op de paal en via Annycka van der Schoot en een prachtige pass van Patty van Esch op Nienke van der Meijs scoorde Nienke van de Meijs 4 – 1 en breidde Sabine van de Wiel de voorsprong verder uit naar 5 – 1. Nadat Patty van Esch via een strafbal de stand op 6 – 2 had gebracht, kreeg RHV ineens 3 strafballen toegekend, die werden benut. Annycka van de Schoot scoorde na een prachtige pass van Marit Hogenboom en Patty van Esch scoorde vanuit de strafworp die was toegekend aan White Demons. Via een break en een afstandsschot bracht RHV de ruststand op 8-5 in het voordeel van White Demons.

De tweede helft begon White Demons met een 2-minutenstraf voor Annycka van der Schoot en in ondertal scoorde Marit Hogenboom met een lage bekeken bal, Sabine van de Wiel trof weer eens de paal en kreeg Nicole van Esch een 2-minutenstraf. Via een break scoorde RHV en werd er door Patty van Esch een strafworp gemist. Hierna voerden Robin Lauwerijssen, Patty van Esch en Nienke van de Meijs de score op naar 12-7, waarna er even werd vergeten te verdedigen en RHV tegen scoorde.

Nicole van Esch scoorde na een prachtige combinatie met Patty van Esch waarna RHV diverse strafworpen toegekend kreeg. Marit Hogenboom liet zich niet kennen en daverde op een schitterende wijze door de verdediging van RHV heen en scoorde fraai waarna Liesbeth Zink voor het slotakkoord tekende, Eindstand 16-14 in het voordeel van White Demons.