&

Don Quischoot D1 - HC Liempde D1

HC Liempde Dames 1 trotseren de kou en nemen 3 punten mee naar Liempde

Koud was het zeker zondag 24 maart. Liempde speelde dit keer een uit wedstrijd tegen Don Quishoot in Eindhoven. Rillend van de kou begonnen beide teams aan de wedstrijd. Liempde zat meteen goed in de wedstrijd en creëerde in de eerste 5 minuten al gelijk een paar kansen.

Zo hield de keepster van Don Quishoot een schot op doel van Jonne van de Meulengraaf en raakten Moniek Saris de paal tijdens de rebound. Al snel wist Liempde toch het eerste doelpunt te maken. Een harde pass van Hanne Verniers bereikten Fleur van Houtum die de bal behendig de goal in tipte. Al snel daarna volgde er weer mooi combinatie spel van Liempde en belandde een schot op doel van Moniek Saris op de keepster. Zo is Liempde veel op de helft van Don Quishoot te vinden. Na een mooie actie van Jonne van de Meulengraaf kwam de bal bij Ilona de Rooij terecht die de 0-2 binnen wist te tikken. Toch kwam Don Quishoot af en toe met een tegenaanval en konden zij een strafcorner forceren, deze werd prima gered door de Liempdse keepster, Susan van de Steen. Na wat onoplettendheid wist Don Quishoot met een knullige goal toch de 1-2 te maken. Liempde liet het hier echter niet bij zitten en antwoorden gelijk met een tegengoal, Anneloes van de Hurk sloeg een harde bal de cirkel van Don Quishoot in en Fleur maakten uiteindelijk haar tweede treffer. Vlak voor rust kreeg Don Quishoot nog een mooie kans, maar Susan van de Steen wist de bal net boven de lat te tikken. Zo gingen de dames de rust in met een 1-3 voorsprong.

Na de rust begon Don Quishoot meer druk zetten. Ze gaven Liempde minder ruimte waardoor de ballen van Liempde niet meer zuiver aankwamen en verdwenen over de zijlijn. Het spel in het tweede helft werd in tegenstelling tot de eerste helft nu bepaald door Don Quishoot. Zij waren veel te vinden op de Liempdse helft en wisten een aantal goede kansen te creëren. Hierdoor leek het of de dames 1 van Liempde in paniek begonnen te raken. Er was geen rust in het spel van Liempde en ze kwamen niet goed onder de druk van Don Quishoot uit. Na een kwartier spelen wist Don Quishoot dan ook de tweede treffer te maken. Toch wist de Liempdse verdediging zich sterk te houden en kon het een aantal goede aanvallen van Don Quishoot blokkeren. Met nog 10 minuten op de klok was het nog een zenuwslopende 2e helft. Met nog 2 strafcorners tegen bleef de stand 2-3 in het voordeel van Liempde. Na het fluitsignaal was de opluchting op de Liempdse bank duidelijk merkbaar. Na een koude hockeyzondag nemen de dames 1 de 3 punten mee terug naar Liempde.