Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

HC Berlicum H1 - HC Liempde H1
 

 

Geen winst voor HC Liempde heren 1 op moederdag

De dappere Liempdse mannen mochten het op Moederdag opnemen tegen het team van Berlicum. Deze heren hadden zich al naar de eerste plaats weten te werken en waren bij winst zeker van promotie en met deze ‘missie’ gingen zij dan ook de wedstrijd in. Voor Liempde valt er helaas dit seizoen niet meer zoveel te halen, maar desondanks stapten we vol energie en fanatisme het veld op; het was hoog tijd om de kater van vorige week eens lekker van ons af te spelen. Op de met water ingestrooide groene grasmat was het prima hockeyen en met twee teams die niet bang waren om er volle bak voor te gaan beloofde het een mooie middag te worden voor de neutrale toeschouwer, welke er jammer genoeg niet zoveel zijn op ons niveau.
Berlicum liet zien dat ze niet voor niets de koppositie in handen hebben, maar Liempde was taai. Toen het na een kwartier spelen nog steeds de brilstand op het virtuele scorebord, begon het thuisspelende team toch wat onrustig te worden, dit was wel anders dan de eenvoudig gewonnen wedstrijden van de laatste weken. Liempde probeerde met hoge druk zo goed mogelijk de aanvallen vroegtijdig af te breken en Berlicum buiten de cirkel te houden. Dit ging best goed, maar het leidde wel tot meerdere strafcorners tegen voor overtredingen in de 23. Uiteindelijk wisten zij na 20 minuten na enkele pogingen toch de onvermijdelijke 1-0 tussen invalkeep Tim Schuller en de lijnstop binnen te slepen. Via mooie handige acties van het middenveld en verre scoops van de laatste man kwam ook Liempde soms vervaarlijk voor de goal van Berlicum. Ook wij kregen onze strafcorners, maar met name Michiel van Schijndel was zeer dichtbij een treffer met een verwoestende uithaal die op hoog op de paal uiteen spatte. Enkele minuten voor rust wist de slepert van Berlicum zijn tweede van de middag te maken uit weer een strafcorner.

In de rust konden (lees: moest van de scheids) alle wonden gelikt en verbonden worden en werd ons door Marko weer wat moed ingepraat. We stonden lekker te hockeyen en het was geen schande om tegen een achterstand aan te kijken. We moesten gewoon geconcentreerd door blijven spelen en toch proberen een goal te maken, om zo weer wat extra druk bij de tegenstander te leggen. Zo gezegd, zo gedaan. Althans ongeveer. In de tweede helft kreeg Berlicum weer een aantal strafcorners waarvan er al snel 1 binnen werd gejoekeld. Maar halverwege de tweede helft kantelde het spel naar onze kant. Alex van der Zwan, die afgelopen week zijn vele uren ziek op bed liggen blijkbaar goed heeft benut om fris en fruitig tevoorschijn te komen, wist bij een strafcorner nog net zijn stick voor de keeper en een verdediger te wurmen en zo de bal feilloos binnen te tippen. Kort daarop zag Nick bij het nemen van een vrije slag aan de rechterkant van het veld slag Noud van der Heijden helemaal vrijstaan aan de andere kant. Een goede pass en een heerlijke solo verder, weet Noud tussen twee verdedigers in met zijn backhand snoeihard de keeper te verschalken: 3-2. Berlicum raakt even licht in paniek nu de ‘missie’ in gevaar dreigt te komen. Liempde ruikt bloed en zet nog eens flink aan om de gelijkmaker te forceren. Doordat dit wel leidt tot iets meer ruimte achterin weet Berlicum nog tweemaal te scoren. Eerst uit wederom een strafcorner en nadat Bart van de Laar vakkundig een schot op goal met de borst had aangenomen ook nog uit de toegekende strafbal.

Ondanks het verlies stapte Liempde toch met een goed gevoel het veld af en kan het zich gaan opmaken voor de uitwedstrijd tegen Hockeer over 2 weken
.

Bron HC Liempde
Auteur Justin van Eerden
Meer HC Liempde hockey nieuws >>>>


12-05-2013
 
 
HC Berlicum H1 - HC Liempde H1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)