&

HC Cranendonck D1 - HC Liempde D1

Verlies HC Liempde D1 in het laatste duel van de 1e seizoenshelft

Zondag 25 november zijn de dames 1 van Liempde afgereisd naar Maarheeze om daar het laatste duel van de 1e seizoenshelft tegen Cranendonck te spelen.
De wedstrijd begon en Cranendonck creëerde in de 1e minuut al gelijk een aanval. Liempde herpakte zich snel en forceerde een strafcorner, deze werd niet benut, maar resulteerde wel in een tweede. Jonne van de Meulengraaf wist deze wel te benutten op aangeven van Hanne Verniers. Kort daarna creëerde Cranendonck een gevaarlijke aanval, maar wist deze niet te benutten. Liempde was de beter spelende ploeg, maar was in de eerste helft niet overtuigend genoeg. Acties werden niet goed benut en kansen werden niet afgemaakt.

Na een strafcorner, in het voordeel van Liempde, die rakelings langs de goal schoot was het Cranendonck die op hun beurt een strafcorner wist te forceren. Zij benutte deze echter wel en zo brachten zij de stand weer gelijk, 1-1.Voor de rust wist invalkeepster, Linda Roelofsen, nog een mooie redding te maken en daarmee gingen beide teams de rust in.
In de eerste minuten van de 2e helft leek Liempde wakker geschut en wisten weer meer kansen te creëren. Zo kreeg Jonne wederom een strafcorner mee, maar ook met een variant kon er geen voorsprong worden gepakt. De wedstrijd verliep rustig en er zat weinig communicatie in het spel van Liempde. Liempde zwakte iets af gedurende de tweede helft en hier maakte Cranendonck makkelijk gebruik van. Zo konden zij meer kansen creëren en kreeg de Liempdse verdediging het een aantal keer lastig. Zo werd Cranendonck nog een keer gevaarlijk, maar wist Linda een voorsprong voor Cranendonck te voorkomen. Later in de wedstrijd kreeg Liempde een strafcorner tegen en deze werd goed geplaatst door Cranendonck. Met nog een aantal minuten te spelen probeerde Liempde er tevergeefs nog iets uit te halen. Liempde verliest onnodig met 2-1 in Maarheeze.