&

HC Liempde D1 - HC Hockeer D1

Dames 1 Liempde wint met overtuiging

Zondag 18 november  speelde Liempde wederom een thuiswedstrijd dit keer tegen de dames van Hockeer. Liempde bezet een 6de plaats in de competitie en Hockeer staat nummer 7 dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Het startsignaal klonk en Liempde ging meteen vol in de aanval. Dit resulteerde meteen in een harde bal richting kopcirkel en een mooie tip-in van Inge van den Oetenlaar. 1-0 in de eerste twee minuten van de wedstrijd. Snel daarna krijgt Liempde nog een mooie kans. Meteen daarna kreeg Liempde een onterechte strafbal tegen. Invalkeepster Linda Roelofsen werd gelijk op de proef gesteld, maar wist een gelijkmaker te voorkomen. Liempde speelde de eerste helft van de wedstrijd erg sterk. Er werden veel combinaties gemaakt en zo zorgde Lieke Schoenmakers voor een strafcorner mee, deze werd goed uit de goal gehouden door de keepster van Hockeer. Liempde liet mooi samenspel zien en dit werd beloond door een goal van Fleur van Houtum. Snel daarna was er een combinatie van Martine Bosch naar Marlie Schellekens op Randi van de Wiel die op haar beurt de 3-0 binnentikte.

Hockeer had het erg lastig met het spel van Liempde en wist een strafcorner tegen niet te voorkomen. In eerste instantie had de keeper van Hockeer de bal, maar een goal uit de rebound kon niet worden voorkomen. En zo liep Liempde uit naar een voorsprong van 4-0. Snel daarna was er onoplettendheid bij Liempde en werd deze meteen afgestraft door een tegengoal. In de laatste minuten van de eerste helft kreeg Liempde wederom een strafcorner mee en deze werd binnengetikt door Jonne van de Meulgengraaf. Met een stand van 5-1 gingen beide teams de rust in.

De tweede helft begon moeizamer voor Liempde. Lieke Schoenmakers wist toch een strafcorner te forceren, maar deze werd niet benut. Het grootste deel van de tweede helft ging gelijk op. Het was zowel spannend rondom de goal van Liempde als die van Hockeer. Linda wist een paar goede reddingen te maken. De enige goede kans in de tweede helft was een harde bal op Guusje van Laarschot die de bal door speelde naar Marlie Schellekens die net de paal raakte. In de laatste minuten ging het allemaal wat lastiger bij Liempde en een strafcorner tegen was het gevolg. Maar Linda zorgde ervoor dat een tegengoal werd voorkomen en zo eindigde de wedstrijd in een 5-1 overwinning voor de Liempdse dames.

Volgende week speelt Liempde de laatste wedstrijd van de competitie in Maarheeze tegen Cranendonck D1 om 12:30 uur

Bron : HC Liempde