&

HC Liempde H1 - HC Venray H1

Heren HC Liempde 1 leggen Venray over de knie.

Wegens pasen en door sneeuwval dateert de laatste wedstrijd al van 3 weken geleden. Deze week stonden voor zowel Dames 1 als Heren 1 Venray op het programma. De Dames wisten met 2-1 nipt te winnen waarna het de beurt was aan de heren om de Limburgers over de knie te leggen.

Venray is een defensieve ploeg die het moet hebben van de counter. Liempde daarentegen houdt van aanvallend hockey en hoopt als ze aan de derde helft beginnen net één keer meer gescoord te hebben dan de tegenstander. In de afgelopen drie ontmoetingen met Vernray wist Liempde slechts 1 punt te pakken, tijd om daar 3 punten aan toe te voegen.

Met twee invallers van Jongens A - Jan van der Heijden op de bank en Tim Schuller onder de lat - begonnen de teams aan de wedstrijd. De thuisploeg maakt het spel en maakt het de bezoekers lastig bij het uitverdedigen. Maar kansen tellen niet en zoals het wel vaker gebeurt zijn het de bezoekers die met een counter een strafcorner weten te versieren die wordt verzilverd. Een slag op goal waar de keeper nog wel aanzat maar niet genoeg om de inzet te keren.

Liempde iets ontdaan door deze onterecht voelende stand zochten ze naar de gelijkmaker. Na enkele minuten wist Jaro van Eekelen het doel te vinden door een verkeerd aangegeven strafcorner op goal te slaan. Met deze stand gingen ze de rust in waarin de boodschap duidelijk was; we zijn beter, maar moeten dit wel laten blijken op het scorebord.

In de tweede helft zochten beiden teams naar een doelpunt. Het droge veld en de brandende zon (± 5 graden) maakten het lastig om goed hockey te blijven spelen. Het werd een uitputtingsslag welke gewonnen leek te worden door liempde. Ward van Zanten ging op avontuur en met een fraaie backend pass wist hij Jaro van Eekelen te bereiken die door een fout van de keeper eenvoudig zijn tweede van de middag kon maken. Terughangen en uit hockeyen dan maar. Venray kwam er snel uit en door een dekkingsfout van de gebroeders van der Eerden kwam Venray op gelijke hoogte.

5 minuten voor tijd gaf een vrije slag de verlossing. De bal werd gespeeld door Ron Doevendans die Jaro van Eekelen weg zag lopen bij zijn directe tegenstander en die van dichtbij de keeper voor de derde maal deze middag wist te passeren. Dit was na een slordig slotakkoordje tevens een einduitslag.

Het bleef nog lang gezellig op de hockeyclub mede door het lekkere voorjaarsweer….

Auteur : Wickie