&

HC Udenhout D1 - HC Liempde D1

De regen de grootste tegenstander voor HC Liempde D1

Zondag 4 november vertrokken de dames van Liempde met een zonnetje richting Udenhout. Al gauw was het weer in Udenhout grijs en grauw. Wat ook meteen opviel was de hoeveelheid zand wat op het veld lag. Met duidelijke instructies om niet te letten op het veld en een lekker partijtje te gaan hockeyen gingen de dames het veld op.

Het fluitsignaal klonk en de wedstrijd was begonnen. Udenhout ging meteen vol in de aanval, wat leidde in een schot op doel. Het tempo van Liempde lag de eerste minuten nog te laag om tot goede aanvallen te komen. Monique Saris wist een mooie actie te maken en zorgde voor de eerste gevaarlijke aanval van Liempde. De eerste helft ging verder erg gelijk op. Zowel Udenhout als Liempde lieten aanvallen zien. Toch was het Udenhout die vaker gevaarlijk uit de hoek kwam. Ook was het Udenhout die strafcorners wist te forceren, maar door goede reddingen van Susan van der Steen werd er geen verzilverd. Jonne van de Meulengraaf wist nog een mooie actie te maken en tot een schot op doel te komen. Udenhout werd in de slotfase van de eerste helft nog een keer gevaarlijk, maar door wederom een goede redding van Susan was er na 35 minuten nog geen doelpunt gevallen.

In de rust begon het met regenen. En beide teams stelden zich snel op zodat er nog verder gespeeld kon worden. Het begin van de tweede helft ging het weer redelijk gelijk op, zowel Liempde als Udenhout kregen kansen. Al snel begon het steeds harder te regenen en zag je dat Liempde hier moeite mee had. Udenhout maakte hier gebruik van en forceerde een strafcorner en deze werd wel benut, 1-0 voor het thuisteam. Snel daarna volgde een tweede en deze werd op dezelfde manier erin getikt. Ondertussen begonnen de plassen op het veld te ontstaan. En zowel Liempde als Udenhout had hier last van. Ballen werden flink afgeremd en enkele buikschuivers werden er gemaakt. Udenhout wist nog tot een gevaarlijke aanval te komen en de 3-0 kon niet worden voorkomen. In de laatste 10 minuten kwam Udenhout nog een keer gevaarlijk uit de hoek, maar ook Liempde wist nog een mooie aanval te laten zien. Via een pass van Hanne Verniers kwam de bal bij Fleur van Houtum terecht die hem behendig doortikte naar Monique Saris die de goal net miste. In de laatste minuten was het erg lastig om tot goede aanvallen te komen door de plassen op het veld kwam de bal niet goed vooruit. De wedstrijd eindigde in een 3-0 overwinning voor Udenhout.

Volgende week hopen de Liempdse dames op beter weer en spelen zij om 12:30 een thuiswedstrijd tegen Peel en Maas.

Bron : HC Liempde