&

HC Hockeer D1 - HC Liempde D1

HC Liempde dames 1 verliest laatste seizoen uitwedstrijd

Zondag 26 mei speelde de dames van Liempde hun laatste uitwedstrijd van dit seizoen. Deze wedstrijd vond plaats bij  het Limburgse Hockeer, in Cadier en Keer, gelegen vlakbij  Maastricht.
Hockeer nam  in de eerste minuten het initiatief en kwam meteen gevaarlijk dicht bij de Liempse goal. De Liempdse verdediging wist een openingstreffer van de thuisploeg  in deze fase van de wedstrijd te voorkomen.

Vervolgens zette Liempde de aanval in. Moniek Saris speelde een bal op Lieke Schoenmakers, die de bal voor gaf op Marlie Schellekens. Marlie maakte de aanval fraai af met een  een harde flats,  0-1.
Hockeer brak vervolgens steeds vaker uit over het midden. Hieruit kwamen een aantal gevaarlijke kansen. Uiteindelijk wist Liempde niet te voorkomen dat Hockeer hierdoor een strafcorner  forceerde. De eerste strafcorner belandde op de paal en werd door de Liempdse verdediging van de lijn gehouden. Geen 2 minuten later kreeg Hockeer echter nogmaals een strafcorner en weet Hockeer  met deze strafcorner, uit een afschuif gevolgd door een tip-in te scoren. De 1-1 is een feit.
Met een 1-1 stand wordt de rust in gegaan.
De tweede helft  start HC Liempde met  dezelfde basisopstelling als in de eerste helft.  Zij weten echter niet te voorkomen dat Hockeer  na 10 minuten spelen de tweede treffer weet te maken. Liempde gaat daarna  nog wel voor een gelijkspel, helaas zonder resultaat.  De treffer van Hockeer blijkt de winnende te zijn.