Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

DDHC D1-HC Liempde D1
 

 

HC Liempde dames 1 sluiten seizoen af tegen DDHC dames 1

Zondag 25 mei was het onze allerlaatste wedstrijd van het seizoen tegen de dames van DDHC in Raamdonksveer. Het was wederom weer een warme zonnige dag. We waren ondertussen al gewend aan deze weersomstandigheden. Onze coach Tjebbe Smit moest het vandaag in zijn eentje doen, door afwezigheid van Jan Schoenmakers. Gelukkig waren de dextro’s in overvloed aanwezig, ondanks dat Jan er zelf niet bij was.

We weten inmiddels steeds beter de wedstrijd te starten, helaas houden wij dit vaak maar tien minuten vol. Zo ook weer deze wedstrijd. Liempde had in het begin sterk balbezit en profiteerde van de fouten van DDHC. Daardoor raakte we een beetje overmoedig en speelde de bal niet om de tegenstander heen, maar erdoorheen. De ballen werden te makkelijk ingeleverd bij DDHC. De counters vlogen om onze oren. Het leek op een gegeven moment wel een pingpong wedstrijd, in plaats van een hockeywedstrijd. Zo snel ging het spel heen en weer. DDHC profiteerde als eerste van het snelle hockeyspel. We kregen een counter tegen en de spits die al een tijdje stond te wachten bij de strafbal stip, werd aangespeeld en maakte de openingstreffer. 1-0.
Liempde ging overtuigend verder om de stand weer gelijk te maken. Dus wij gingen met volle moed naar de overkant. Na wat gepingel bij de cirkel, kreeg Alina Bekkers de bal. Ze stond randcirkel en haalde uit en.. Balen op de keeper. Tweede poging. Daar kwam Hanne Verniers en zij flatste de bal de cirkel in en Jonne van de Meulengraaf tikte de bal binnen. 1-1.
De tegenstanders zetten hierna hoge druk en Liempde wist niet hoe ze hier onderuit moesten hockeyen. De ballen gingen onnodig over de zijlijn of werden ingeleverd. De tweede goal tegen kwam dan ook niet als een grote verrassing. 2-1.
De verdediging kreeg ook nog een aantal strafcorners te verduren. Die werden netjes weggewerkt door Hilde van Acht en Fleur Schoenmakers. We probeerden de draad weer op te pakken. Voordat we eindelijk weer ons eigen spel hadden opgepakt, was het tijd voor een rustpauze.

We waren het met zijn allen erover eens dat het anders moest. De bal ging veel te gehaast naar voren waardoor we onzorgvuldig waren met de bal. Daar kwam de tweede helft zeker verandering in. Liempde had het licht gezien. We gingen wederom sterk van start. We hadden veel balbezit, de bal ging netjes terug uit en er werd weer gepusht. Het zag er naar uit dat deze helft voor ons zou zijn. Zo fanatiek als we waren, lieten we toch bijna een kans lopen die richting de achterlijn verdween. Alina Bekkers zette een sprint in en haalde bal van de achterlijn en flatste de bal de verre hoek in. 2-2. We geloofden er weer in. Kansen waren er in overvloed, maar helaas werden deze niet omgezet in doelpunten. Het goede spel van Liempde werd even later keihard afgestraft met een tegendoelpunt. Het was alles of niets. Jammer genoeg, slaagden we er niet in om de stand te veranderen.
We mogen terugkijken op een heel leuk en gezellig seizoen, waarbij we als team echt zijn gegroeid. Imke Schellekens, Nora van der Velden, Marit van Oorschot en Anneke Kros, nogmaals bedankt voor het invallen van het afgelopen jaar.

Met dank aan Lieke Schoenmakers voor het verslag.

Auteur Lieke Schoenmakers
Meer HC Liempde hockey nieuws >>>>


25-05-2014
 
 
DDHC D1-HC Liempde D1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)