Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Don Quishoot D1- HC Liempde D1
 

 

HC Liempde dames halen een gelijkspel bij Don Quishoot

Na een iets rommelige voorbereiding op vrijdag omdat het noodweer in liempde het veld blank zette, vertrokken de meiden zondag 11 mei op de fiets richting station. Op de (gelukkig alleen nog) regenachtige zondag stond Don Quishoot op het programma. De Eindhovense club staat 2e op de ranglijst en dus moest er gevochten worden, was van tevoren bekend. Als dit gedaan werd, mocht een biertje (of 15) gedronken worden, vandaar de fiets naar het station.

De Liempdse dames begonnen sterk aan de wedstrijd. In de eerste tien minuten was er zelfs licht overwicht aan de Liempdse kant. Zo weet Liempde een strafcorner tegen erg scherp te verdedigen met uitloopsters Fleur Schoenmakers en Hilde van Acht. Iets verder in de eerste helft begint het thuis team meer hun spel te spelen en komt Liempde moeilijker in het spel.  Na het erg sterk van de lijn halen van een schot op goal door Annet Saris, weet het Eindhovense team toch een overtal te creëren en zo de stand op 1-0 te zetten. Ook in de allerlaatste minuten van de eerste helft is het nog even spannend, maar keepster Suzan van der Steen weet het doel schoon te houden. Ruststand 1-0.|

Na een goed gesprek in de rust over het sterke spelen in het begin van de wedstrijd en de mindere punten erna, gaat Liempde fel vechtend de tweede helft in. De scheidsrechter, die eens een keer een redelijke pot staat te fluiten, kon dit felle spel alleen niet waarderen en roept de aanvoerster van Liempde bij zich. Dit gezellige onderonsje tussen scheidsrechter (al dan niet met zijn gedachte al bij het komende kampioenschap?) en aanvoerster Hanne Veniers leidde tot een groene kaart voor de gehele Liempdse selectie. ‘Wie zijn mond nog open trekt, kan gaan zitten’ was de boodschap. Met dit in het achterhoofd vochten de dames verder, wat al snel resulteert in een strafcorner voor.  De strafcorner, genomen door A-speelster Imke Schellekens, wordt via een variant door Moniek Saris op goal geschoten. Het schot wordt niet geheel goed geraakt waardoor de bal bij Jonne van de Meulengraaf terecht komt, die de bal met de backhand het net in flatst. 1-1, zo werd gedacht. Helaas vond de scheidsrechter (die al dan niet met zijn hoofd al bij het kampioenschap zat?) het eerste schot geen schot maar een pass. Hierdoor werd de hoge bal het eerste schot op doel en keurde hij het doelpunt af. De moed niet opgevend, speelden de Liempdse dames verder. Dit resulteerde al snel in een aantal mooie kansen, via Annet Saris belandde de bal bij A-speelster Marit van Oorschot die op haar beurt de bal voorgaf. Helaas werd deze kans niet benut door Van de Meulengraaf die haar (toch niet zo heel grote) voet tussen de bal en haar stick wist te zetten. Ook de speelsters van Don Quishoot beginnen meer kansen te krijgen dieper in de tweede helft. Maar door de sterke verdediging en het felle keepen van Liempde, werden deze niet verzilverd.  Tegen het einde van de tweede helft krijgt Liempde opnieuw een strafcorner voor. De corner wordt gespeeld via een variant waarmee de bal bij Marlie Schellekens beland. Met een hard schot op goal van Schellekens en een tip-in/push van Van de Meulengraaf beland de bal wederom in het net. Deze keer moest de ene scheids (die nog niet met zijn hoofd bij het kampioenschap zat) de andere scheids (die al dan niet met zijn hoofd al wel bij het kampioenschap zat?) overtuigen, maar de stand werd bepaald op 1-1. Niet veel later volgde het eindsignaal, eindstand dus ook: 1-1.

Na een lekkere douche en een AA’tje werd het winnen van dit punt nog tot in de avond ge(v)(B)ierd door de Liempdse dames. De boys in baby blue speelden ook op de Eindhovense club en die konden duidelijk wat supporters gebruiken. De boys uit Eindhoven konden namelijk kampioen worden ten koste van punten voor Liempde. Dit lukte de mannen van Don Quishoot, helaas voor liempde, hoera voor het feestje in de kantine.

Volgende week spelen de liempdse dames hun laatste thuis wedstrijd van dit seizoen tegen hekkensluiter Gilze-Rijen en is punten pakken een must. Komt ’t zien en geniet ondertussen van een lekker Corona’tje op de beachparty!

Bron : HC Liempde
Meer HC Liempde nieuws >>>>


11-05-2014
 
 
Don Quishoot D1 - HC Liempde D1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)