Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

HC Liempde dames 1 - Don Quishot dames 1
 

 

HC Liempde dames 1 laat punten over aan Don Quishot dames 1

Afgelopen zondag 24 november stond de dubbele ontmoeting met Don Quishot op het programma. De komst van de altijd gezellige Eindhovense studentenvereniging was voor HCL reden voor een middagje "Snert und Snaps". Maar dat feestje moest natuurlijk wel eerst verdiend worden en dus gingen de Dames van HCL vol goede moed en enthousiasme het veld op.

Waar de meiden tijdens de warming up gewaarschuwd werden door trainer Jeroen Jansen dat het er nog wat slapjes uitzag, moesten ze bewijzen dat dat weg was bij het eerste fluitsignaal. Nadat het veld schoon is geblazen met een bladblazer en een nieuwe windvlaag het veld weer heeft bedekt, zijn de teams klaar om aan de wedstrijd te beginnen. Liempde oogt scherper dan tijdens de warming up maar weet dit nog niet om te zetten in veldoverwicht. Liempde heeft in de beginfase veel moeite met het uitverdedigen van Don Quishot. Meerdere malen weten ze gevaarlijk te worden via de sterk opkomende rechtsback. Linker spits Anneloes van den Hurk roept de hulp van de trainers in en weet dit probleem onder controle te krijgen.

Helaas voor de dames van HCL heeft Don Quishot hier snel een antwoord op; de opkomende centrale verdediger. Zij weet enkele keren gevaarlijk op te komen en wordt pas aangepakt door de verdediging van HCL ruim op de eigen helft. Maar HCL komt beter in de wedstrijd en weet enkele gevaarlijke  aanvallen te creëren via Marlie Schellekens, die helaas niet tot echte kansen kunnen worden omgezet. Aan de andere kant wordt dit beter uitgespeeld en wordt de score geopend. Een goede redding van keepster Susan van de Steen verdwijnt onder haar en de meiden van Don Quishot weten de bal uit het shirt van Van de Steen te halen en spelen de bal met een hoge push in het Liempde doel. 1-0. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft gaat Liempde beter hockeyen waardoor het meer kansen creëert en deze weet om te zetten in enkele strafcorners. Helaas voor HCL is gebleken dat dit zeker geen garantie is voor een doelpunt. Ook nu worden de 5 strafcorners die de meiden creëren niet omgezet in een doelpunt. Dit blijkt toch een pijnlijke terugkomende factor te zijn.

Maar Liempde geeft niet op en blijft knokken. Iedereen werkt individueel erg hard, alleen de samenwerking ontbreekt. Dit resulteert uiteindelijk in een razendsnelle counter van Don Quishot waarmee ze de tussenstand verdubbelen; 2-0. Liempde lijkt even van slag, gaat kiezen voor de moeilijke ballen in plaats van het rustig overspelen zoals de laatste weken goed werd gedaan. Don Quishot weet een van deze ballen te onderscheppen waardoor ze in een overtal situatie in de Liempdse cirkel komen te staan. Waar Liempde de rust en effectiviteit voor het doel vaak mist, maakt Don Quishot elke kans die ze krijgen genadeloos af: 3-0.

Liempde vindt de rust terug en blijft hockeyen en werken. Helaas weten ze geen potten meer te breken. Ook een eretreffer via Imke Schellekens zit er niet in, de Eindhovense keepster weet haar inzet te keren en houdt haar doel schoon.

Wat overblijft is een verslagen Liempde dat na een goede seizoenstart op de 7e plek de winterstop in gaat. Er restte nog maar een ding; de zure nasmaak wegspoelen met snert, kippenvleugeltjes en onze Henk Dissel...

Meer HC Liempde hockey nieuws >>>>


24-11-2013
 
 
HC Liempde dames 1 - Don Quishot dames 1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)