&

HC Liempde D1 - HC Zundert D1

HC Liempde dames Revanche op HC Zundert dames 1!

Zondag 23 maart stond de wedstrijd tegen Zundert op het programma voor de dames van Liempde. Een wedstrijd die in het teken van revanche stond. Revanche op Zundert na een verliespartij eerder in het seizoen, waarvan HCL overtuigd was dat dit niet nodig was geweest. En revanche vanwege de slechte wedstrijd vorige week, waardoor iedereen getergd was om ook aan het thuispubliek te laten zien dat we wel degelijk die 3 punten in Liempde kunnen houden.

Vol strijdlust begint HCL aan de warming-up, die vanwege een fikse hagel bui niet echt het gewenste “opwarm” resultaat heeft. De dames laten zich hierdoor echter niet van de wijs brengen; ze zijn dit gewend tegen Zundert (tijdens de eerdere ontmoeting stond het veld blank voor de wedstrijd). Uiteindelijk houdt het op met hagelen en is het tijd voor het startsein. De scheids bedoelde met dit startsein dat we mochten starten aan de wedstrijd, maar de hagel dacht dat dit het startsein was voor bui nummer 2. Afijn, Liempde begint fanatiek aan de wedstrijd wat al snel resulteert in goed veldspel en een licht overwicht. Er worden veel kansen gecreëerd, maar de eind pass mist vaak de precisie. Via de sterk spelende Moniek Saris worden er mooie combinaties opgezet, maar het doelpunt wil niet vallen. HCL gaat daarom op zoek naar strafcorners, die ze meerdere weten te versieren. Helaas worden deze kansen ook niet verzilverd, waardoor de stand lange tijd op 0-0 blijft staan. Richting het einde van de eerste helft weet Zundert de grootste kans van de eerste helft te creëren, na ongelukkig uitverdedigen in het hart van de verdediging. Fleur Schoenmakers weet deze kans onschadelijk te maken met een nuttige overtreding, die resulteert in een strafcorner. Deze wordt vervolgens goed verdedigd, maar de paniek slaat toe. Het jonge elftal van Liempde verliest de rust en daarmee het goede veldspel. Gelukkig weten zij de resterende  minuten tot de rust te overleven, waarin coach Jeroen Jansen de meiden weet klaar te maken voor de tweede helft.

HCL start sterk aan de tweede helft en pakt de draad van de eerste helft weer op. Er worden kansen gecreëerd, met als gevolg enkele strafcorners. Er wordt overleg gepleegd hoe deze corner wél kan worden omgezet in een doelpunt. Het resultaat is een variant op Moniek Saris, die met een hoge push de stand op 1-0 weet te zetten. Echter weten de dames van Liempde dat dit een riskante score is met nog een half uur te gaan en besluiten om full press te gaan spelen. Dit resulteert in veel balverlies van Zundert, met mooie kansen voor HCL. Maar een aantal keren weet Zundert hier goed onderuit te hockeyen en komen zij gevaarlijk in de cirkel van Liempde. Ze versieren enkele strafcorners, die door goed keeperswerk en met hulp van de lijnstopper niet tot een tegenpunt worden gepromoveerd. Liempde speelt de wedstrijd daarna netjes uit en kan terugkijken op een goede wedstrijd. Het publiek wordt bedankt voor de goede support en de meiden gaan met een tevreden gevoel het clubhuis in, waar geproost wordt op de overwinning én de “thuis-rentree” van Hilde van Acht na ruim 1,5 jaar blessureleed.