&

HC Zundert D1 - HC Liempde D1

HC Liempde dames zonder winst uit Zundert

HCL Dames 1 vertrekt op een stormachtige zondagochtend 27 oktober richting Zundert. Hoewel de regen tijdens het inlopen met bakken uit de lucht komt vallen, is het aan het begin van de wedstrijd droog en komt zelfs het zonnetje door. HCL begint met goede moed aan de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie. De Liempdse dames komen er al snel achter dat zij vrij gemakkelijk het overwicht op het veld kunnen creëren.  Veel balbezit resulteert al snel in verschillende kansen. Al na 5 minuten weet Liempde hun eerste strafcorner te forceren. Een slag van Jonne van de Meulengraaf wordt gestopt door de verdediging van Zundert. Liempde blijft steeds rond de cirkel van Zundert hockeyen en weet de bal met een harde slag richting goal te spelen. Marit van Oirschot staat op de goede plaats en tikt de bal door, maar deze raakt de paal. Nog geen 5 minuten later wordt Marit van Oirschot weer bereikt in de cirkel van de tegenstander, maar opnieuw belandt de bal op de paal. Zundert weet een paar keer te counteren, maar deze aanvallen worden gestopt door de verdediging van Liempde. Na 35 minuten spelen blijft de stand op 0-0.

Vastberaden om te scoren begint HCL aan de tweede helft. Na ongeveer 5 minuten lukt dit dan eindelijk en weten de dames de bal tussen de palen te krijgen. Moniek Saris bemachtigt de bal in de cirkel van Zundert en scoort door middel van een hoge push. Liempde gaat op zoek naar een tweede doelpunt, maar de vermoeidheid lijkt bij het team toe te slaan. Er ontstaat meer ruimte voor Zundert en zij weten al snel de 1-1 te maken. Na de 1-1 weet Zundert opnieuw de Liempdse cirkel  te bereiken. In eerste instantie staat daar Susan van der Steen die de bal weet te stoppen. Maar de rebound wordt door Zundert wel benut waardoor de stand op 2-1 komt. Liempde doet er alles aan om zelf weer een doelpunt te maken, maar ze weten de 3-1 uiteindelijk niet te voorkomen.  De laatste tien minuten is HCL constant in balbezit en weet hierdoor weer kansen te creëren. Zo speelt Jonne van de Meulengraaf 5 minuten voor tijd een harde bal hoog richting het doel, maar deze wordt gestopt door de keeper. Liempde krijgt het niet voor elkaar om de wedstrijd nog naar hun hand te zetten en verliest uiteindelijk met 3-1 hun eerste wedstrijd van deze competitie.

Bron : HC Liempde