&

Tempo dames 1 - HC Liempde dames 1

HC Liempde D1 maken koploper Tempo D1 niet makkelijk

Zondag 6 april reisden de liempdse dames af naar Bergen op Zoom voor de wedstrijd tegen de nr 2 Tempo. De thuiswedstrijd tegen deze dames eindigde in een 0-0 gelijkstand, dus dit werd ook deze week de doelstelling waarmee we het veld op gingen. Vooraf aan de wedstrijd ging een warming up die ongeveer net zolang duurde als de rit naar Bergen op Zoom, omdat de scheidsrechters eerst nog even moesten uithuilen van hun eigen verlies en daarna het veld nog snel besproeid moest worden. Dit vrij onverwachts waardoor de helft van ons al voor de wedstrijd begon een flink koude douche had gehad. Waren we in ieder geval wel wakker.

Na het startsignaal was dit ook meteen te merken. Liempde hield balbezit en speelde achterin veel rond en kon op deze manier een aanval opbouwen. Deze aanval werd leidde meteen tot een strafcorner, helaas eindigde het schot op goal in de stick van Tempo en braken zij meteen door richting de liempdse helft. Verdedigster Fleur schoenmakers wist deze aanval zonder al te veel moeite te onderscheppen en bracht de rust terug in het spel door opnieuw in de kom rond te spelen. Tempo kon hier niet tussen komen waardoor Liempde kon opbouwen tot de middenlijn. Hier wist Moniek Saris na een duel door te breken tot de cirkel waar Alina Bekkers een bergen op zooms voetje vond en zo deze aanval omzette in opnieuw een strafcorner. De bal belandde achter de achterlijn waardoor Liempde terug de verdediging in moest. De eerste helft bleef Liempde veel balbezit houden en hierop vond Annet Saris een aantal keer met een harde bal het gat naar de aanvallers. Ondanks de Liempdse sterke opbouw weet Tempo via een counter tot onze cirkel te komen. Vanuit buiten de cirkel slaat Tempo de bal richting de goal, die via de stick van een van de aanvallers van Tempo in de goal beland. Dat was in ieder geval wat de scheidsrechter ervan dacht, dus met 1-0 gingen we de rust in.

Ondanks het sterke spel achterin weten we toch te weinig de cirkel te bereiken dus wordt besloten om hoger te gaan spelen in de tweede helft. Dit resulteert meteen in een goed opgezette aanval die wederom eindigt in een strafcorner. Een harde slag van Alina Bekkers schiet rakelings langs de goal af. Hierna weet Tempo steeds vaker de cirkel van Liempde te bereiken, maar dankzij het sterke spel van de verdedigers en keepster Suzan van der Steen weten ze er geen goal uit te halen. Liempde blijft werken om balbezit te houden, maar Tempo begint steeds meer druk te zetten. Tempo onderschept hierdoor eerder de bal en zet dit meteen om in een aanval. Een aanvalster slaat van buiten de cirkel een harde bal op goal en Liempde maakt hier graag gebruik van om de tip-in nog even te oefenen en tikt de bal mooi de goal in. Helaas was de scheidsrechter zo verblind door de schoonheid van deze goal dat hij even vergat dat de eigen goal regel alweer is afgeschaft. Na overleg met de andere scheidsrechter komt hij tot de conclusie dat het toch echt Tempo met een magisch uitschuifbare stick was die de bal de goal in tipte (de aanvaller stond vijf meter verderop); 2-0.
Na deze dubieuze beslissing was er even wat onrust aan de kant van Liempde, maar bleef er tot in de laatste minuut keihard gewerkt worden. Eindstand 2-0.

Maar niet getreurd, al met al hebben we het de koplopers niet makkelijk gemaakt en kunnen we vooruit kijken naar de wedstrijd van volgende week tegen de nr 3 Shot.