Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

HC Liempde Heren 1 - Don Quishoot
 

 

Eerste overwinning HCL Heren 1 op Don Quishoot

Het was wederom zondag 15 september. Terwijl iedereen was aan het filosoferen over hoe men de spaarzame tijd die weekend heet had verprutst begonnen de eerste zonnestralen het hockeyveld te bereiken. Het zijn van die zonnestralen die aangeven dat het einde van de zomer nadert. Oftewel de herfst komt er weer aan. 

De jonge hertjes van HCL mochten het vandaag opnemen tegen de jongere hertjes van Don Quishoot (its funny because its a verbastering between the hockeyterm shoot and a crazy man fighting with windmolens) uit Eindhoven. De studs uit Eindhoven hadden de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen en zaten dan ook vooraf de wedstrijd lekker in hun vel. *Spoiler alert* Hoe anders was deze situatie na het laatste fluitsignaal. 

De partij begon op de normale tijd van half 3 in gemoedelijke sferen. Helaas waren de mannen van ons aller HCL nog niet helemaal wakker waardoor Don Quishoot een overwicht creƫerden op het veld. Enkele kansen werden niet benut en zo bleef de brilstand op het bord staan. Na deze korte maar zeer krachtige periode begonnen de kansen ook aan de andere kant te vallen. Deze werden zoals gewoonlijk grotendeels verprutst door de dienstdoende spitsen. Twee strafcorners en een kleine hand vol met kansen later werd wederom aangelegd voor een derde strafcorner. Omdat de eerste twee niet erg succesvol waren geweest werd gekozen voor variant 2.8D. Voorafgaand is nog lang gediscussieerd of 3.4A gezien de situatie niet beter leek maar uiteindelijk werd afrikaans-democratisch (dictatoriaal) besloten dat men toch maar moest gaan voor 2.8D. Deze keuze bleek achteraf goed uit te pakken doordat Ali deze strafcorner intikte. Hulde en gelijk thee, stand 1-0.

Ook na de theepauze had het thuisteam een overwicht, zowel in het spel als in knap zijn. Flitsende passes en tikka takka werkten helaas niet zijn vruchten af. Tot 15 minuten na de start van de tweede helft. Wederom werd een strafcorner benuttigd. Deze keer werd de bal geslagen op de plank door Ali, wederom hulde en 2-0. 
Het wissel vallende weer was een voorteken dat de mooiste goal van die middag nog niet gemaakt was. Deze kwam voort uit een counter. Rob ontvangt de bal van onbekend persoon rond de middenlijn en tikt deze in een prachtige beweging tussen twee man door naar ali. Helaas beschikte deze niet over de kwaliteiten om de keeper te omspelen waarna de bal via een speler van Don Quishoot bij de aangever van de eerder beschreven prachtige pass belandde. Rob tekent voor de 3-0 met een prachtige flats. Hiermee evenaart hij na twee wedstrijden al zijn totale score van vorig jaar, namelijk 1. Niet slecht voor een spits. 
Wat hierna gebeurde is eigenlijk niet echt meer van belang maar het wordt toch benoemd voor de aardigheid, kort verloop: Hummes kome terug tot 3-1 waarna Doefke op een lekkere voorzet van Ramon de 4-1 intikt. In de laatste 10 minuten komen zij nog terug tot 4-2 maar de zege komt niet meer in gevaar. 

De eerste overwinning was een feit en de duizenden aanwezige toeschouwers waren door het dolle heen. Spelers en staf konden het amper geloven, de aartsrivaal werd verslagen. Een groot feest werd georganiseerd en er vond een spontane huldiging plaats. De grote menigte verdrukte elkaar langs de oevers van de dommel waarop de winnende ploeg zijn zegetocht op maakte. 'Wonder boven wonder zijn er geen woonboten gezonken' aldus loco burgemeester Theo van der Meerde (CDA). Dit was een dag die men nog lang zal heugen. 

Bron : HC Liempde
Meer HC Liempde nieuws >>>>


15-09-2013
 
 
HC Liempde Heren 1 - Don Quishoot H1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)