&

HC Liempde H1 - HC DVS H1

HC Liempde heren 1 nipte overwinning op HC DVS heren 1

Zondag 10 november was een aangename dag. Een prima dag dus om een potje hockey te spelen. Tegenstander van vandaag was DVS uit het altijd zonnige Waarle. Deze gemeente profileert zich als groene woongemeente met de slogan "Waalre Groenfontein" en wordt veelvuldig genoemd als een van de veiligste en meest leefbare woongemeenten van Nederland. Degelijke vriendelijke jongens dus.

Aangezien de wedstrijd niet echt veel momenten heeft die het benoemen waard zijn, zal er eerst wat worden verteld over het carnavalsleven in Waarle. Waalre kent een bruisend carnavalsleven. De grootste vereniging van Waalre is de Algemene Waalrese Carnavalsvereniging De Keien. Deze vereniging is opgericht in 1966 en vierde in 2011 dus haar 45-jarig bestaan. De Keien verzorgt de huis-aan-huis bezorging van het Wolders Lachblad, de krant van Carnavalsminnend Waalre. Met carnaval staat Waarle ook wel bekend als Keiengat.

Ahum, terug naar de wedstrijd. Deze wedstrijd had eigenlijk weinig hoogtepunten. Veel duels op het middenveld enzo waardoor er niet veel te benoemen is. Na 10 minuutjes had DVS wel met 10 man kunnen staan aangezien er werd geslagen met een stick in het gezicht van Michiel van Schijndel, echter bleek geel genoeg om de gemoederen te bedaren. Deze gemoederen zouden verder in de wedstrijd nog vaker oplaaien. Dit kwam niet omdat er slecht werd gefloten maar omdat de tegenstander niet zo goed de regels kende. Affin terug naar de wedstrijd. We kregen in de eerste helft een corner en die werd netjes ingewerkt door Alex van der Zwan. (variant 232C). 1-0 was ook de ruststand.

De tweede helft kende net zoals de eerste helft een duel met weinig spanning. Er waren enkele kansjes (vooral voor HCL) maar deze werden niet benut. Wel moesten enkele keren de eerder genoemde gemoederen worden bedaard. Zo ontvingen nog twee spelers een gele kaart (waarvan onze aanvoerder 1 was) een gele kaart voor stoeien en kwajongensstreken. Daarnaast gebeurde er weinig tot niets in de wedstrijd waardoor dit een aardig kort wedstrijdverslag is geworden. Eindstand 1-0. Volgende week zijn we een weekendje vrij en daarna de topper tegen Don Quishoot.

Auteur: Rob van der Steen
Bron : HC Liempde