&

HC Liempde H1 - HC Oosterbeek H1

HC Liempde H1 haalt uit tegen HC Oosterbeek H1

Van Oosterbeek welteverstaan… Hoe het verhaal van 1 man de wedstrijd de wedstrijd kan beschrijven. Nr 16 was namelijk de beste van het team, dat wist hij, dat wist de rest. Maar terwijl hij het hockeytechnisch allemaal prima voor elkaar had, was de mentale weerbaarheid wat minder.

Bij het warmlopen was het al duidelijk dat Oosterbeek er minder zin in had dan Liempde, Nr 16 liep een beetje rond kop cirkel te kijken hoe de keeper zijn bandjes vastgespte en zijn helm prepareerde. De Liempdse heren, die nog getergd waren door het gelijkspel van de week ervoor, wilden graag het niveau van de afgelopen trainingen tentoonspreiden op de groene mat. Een korte, maar krachtige voorbespreking en een scherpe warming-up wierpen slechts enkele minuten na het startsignaal al hun vruchten af. Alex, die alle voorgaande wedstrijden van deze competitie al wist te scoren, verlengde deze reeks door op een voor hem typerende wijze de bal binnen te tippen. Niet mooi, wel uiterst effectief: 1-0.
Na deze snelle goal zakte alle moed die nog aanwezigheid was bij Oosterbeek, bij de spelers in de schoenen. Zeker toen zo’n vijf minuten later door Wickie, (of te wel Maarten van der Eerden)  koud 5 seconden in het veld, met een jeugdig enthousiasme de bal werd ontfutseld van de voorstopper en hij dit eigenhandig wist te proveren tot een doelpunt. Na een solo langs twee verdedigers kwam hij vanaf de zijkant van de cirkel binnen hobbelen en verschalkte hij de keeper met een geplaatste push in de korte hoek: 2-0.

Oosterbeek wist vervolgens uiterst effectief te profiteren van wat geklungel in de verdediging bij Liempde en even het dreigde toch nog spannend te worden. Maar binnen enkele minuten wisten de boys in baby blue weer orde op zaken te stellen. Wickie tipte van dichtbij de bal door de benen van de keeper (wat op de een of andere manier ook nog bij de een of andere spelers tot een bloedneus leidde) en Ward wist met een moeilijk vreemde beweging een goede pass van Tjebbe toch achter de keeper te krijgen. Ik stond te ver weg om het goed te kunnen zien, maar Ward was heel trots, dus het zal wel knap zijn geweest.

Oosterbeek was op; Nr 16 stond een beetje op zijn stick te leunen en als hij een bal kreeg was zijn eerste ingeving om hem hoog te gaan houden, passen zat er niet meer in. Liempde was ondertussen echter aan het combineren en rondspelen alsof er oefenmateriaal gefilmd werd om Bloemendaal Heren 1 te laten zien hoe het zou moeten. Nog voor rust werd de vijfde treffer voor het ontketende Liempde op het scorebord genoteerd door Alex. Hij had zich goed vrijgelopen, werd strak aangespeeld en wist de één op één met de keeper zonder moeite succesvol af te ronden.

Na een korte bespreking begonnen beide teams aan het vervolg van de wedstrijd; Liempde gretig en enthousiast, Nr 16 de eerste minuut leunend op zijn stick en ondertussen moedeloos om zich heen kijkend naar hoe het spel zich om hem heen afspeelde. Na dit opmerkelijke statement zijner zijde, ging hij steeds ongeïnspireerd aan de wandel als hij de bal kreeg, waarbij hij deze telkens kwijtraakte tot groot ongenoegen van zijn eigen teamgenoten.

Het wordt toch echt tijd om onze wedstrijden standaard op te gaan nemen om een mooi promotiefilmpje te kunnen maken. Want Liempde ging verder waar het in de eerste helft mee was geëindigd: goed hockey, sterk positiespel en vooral lekker scoren. De ene na de andere schitterende goal werd gemaakt. Alex wist een harde pass van Noud in een soepele beweging direct achter de keeper te flatsen en Michiel scoorde weer met zijn beruchte backhandslag. Noud scoorde vervolgens twee maal. Eerst met een vooral ontzettend harde sleep uit een strafcorner en daarna het mooiste doelpunt van de middag; via vijf schijven kwam de bal bij Michiel die hard voorgaf naar de strafbalstip, waar Noud met een snoekduik de bal binnentipte. Alex maakte het feest compleet door zijn vierde (tip hoog in het net) en vijfde (lege goal na goed combinatiespel) van de middag te maken en daardoor de eindstand te bepalen op maar liefst 11-1. Goed voor het doelsaldo, goed voor de moraal, goed voor het publiek en vooral goed voor een fijn gevoel tijdens dat biertje in de derde helft.

Auteur: Justin van der Eerden.
Bron : HC Liempde