Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

HC Liempde H1 - Westerduiven H1
 

 

HC Liempde H1 verslaan naaste concurent Westerduiven H1

Het was wederom zondag 18 mei een warme dag toen de boys in blue and less blue aan de bak mochten. Vandaag stond de kraker van de competitie op het spel tegen Westerduiven. Liempde moest deze wedstrijd winnen zodat er nog uitzicht was op de play offs. Een gelijkspel was voor Westerduiven genoeg om Liempde tot een nieuw seizoen 4e klasse te verbannen. Al met al beloofde het een spannende wedstrijd te worden. 

Mede dankzij deze kraker en gratis kippenvleugeltjes, was het erg druk aan de kant van het veld. Met luid gejuich werden de spelers onthaald. Het was een ambiance van heb ik jou daar. Affin, de spiertjes werden losgegooid tijdens de warming up en iedereen was gefocust. Terwijl de kopjes op en naast het veld steeds roder werden van de UV straling werd er voor het eerst gefloten. We waren onderweg. 

De eerste helft verliep zoals verwacht. Liempde had de beste kansen maar deze werden niet benut. Ondertussen probeerden de tegenstanders alles op de catenaccio te gooien. Met 10 man voor de goal en een spits probeerden Westerduiven ons aller Liempde van de goal te verdrukken. Dit ging met een redelijk succes. Ondanks twee strafcorners van Liempde en een paar verprutste kansen van Rob bleef het 0-0 in de eerste helft. Met dit zeer onterechte en ontevreden resultaat gingen de spelers van Liempde aan de thee. Het gevoel dat het deze middag goed zou komen was bij elke speler van Liempde aanwezig. De mannen van Westerduiven hadden aanvallend weinig in te brengen en als ze er al uit kwamen, stond Bart klaar om met een tackel van achter de tegenstander onderuit te halen. Dit bleef zonder gevolgen aangezien het een thuiswedstrijd was (@Ron en Tonny, geef die vent gewoon een kaart. Dat scheelt weer een bladje pils). 

Affin, we maken een sprongetje naar de tweede helft. Vastbesloten om de wedstrijd met een goed resultaat af te ronden gingen de boys in baby blue weer het veld op. Ondanks dat de hitte ondraaglijk was, bleef de ploeg doorgaan met het vermaken van het publiek. Wat die jongens voor de medemens over hebben, ge-wel-dig. Aanval naar aanval probeerde Liempde een goal te forceren maar zonder succes. De tactiek van de tegenstander leek te werken maar er hing een goal in de lucht. Het zou alleen nog maar de vraag zijn wie de trekker zou overhalen. Niemand minder dan clubicoon/clubheld/aanvoerderB1indejeugd Rob van der Steen wist het net te vinden. De tegenstander had tijdens de rust waarschijnlijk te horen gekregen dat Michiel toch nooit de bal afspeelt. Daarom werd hij door drie man gedekt en stond Rob een partij vrij de wezen op de kop van de cirkel. Na een lekkere solo van Michiel (je verwacht het niet) gaf hij tot ieders verbazing de bal af aan Rob. Hij begreep dat dit een geschenk uit de hemel moest zijn. Als hij die bal dusdanig hard in de kruising zou schieten zou Maikel inzien dat hij vaker moet afspelen. Zo geschiedde. Met deze druk op zijn schouders legde hij aan. Wegdraaien, tikje in de cirkel, stik omhoog, stick omlaag, bam, goal, juichen. 1-0 voor Liempde. Na dit wonderschone doelpunt was het spreekwoordelijke ijs gebroken. Westerduiven moest om alles in eigen hand te houden minimaal gelijkspel spelen. Daarom werden ze verder en verder uit hun tent gelokt. Mede daardoor kon Liempde makkelijker combineren richting de goal van de tegenstander. Niet gauw na de 1-0 mocht Liempde aanleggen voor een strafcorner. Deze was prooi voor Justin en hij wist met een simpele beweging de bal in het net te hoepelen. 2-0 en dolle vreugde. Na deze genadeklap kwam de tegenstander niet meer echt aan hockeyen toe. Liempde wist verder uit te lopen na een uitgespeelde actie. Jaro mocht aantekenen voor de 3-0 nadat de keeper al het bos was ingestuurd door Laurens. Ondanks de alles of niets pogingen van Westerduiven kon Liempde steeds makkelijker combineren. De tegenstanders waren moegespeeld. Aangejaagd door het publiek ging Liempde op jacht naar de laatste goal van de middag. Deze kwam van de stick van Ward. Na een loopactie van Rob op de flank wist hij de bal met een belabberde paas bij Alex te brengen. Hij probeerde er nog wat van te maken maar het had geen zin. Via de kluts kwam de bal bij Ward die na 3 pogingen toch een keer de keeper had gepasseerd. 4-0 bleek ook de eindstand. Liempde zegeviert op de directe concurrent en kan bij een winst partij in de laatste wedstrijd over Westerduiven heen. 

Zeer dankbaar namen de spelers het applaus van de toegestroomde fans in ontvangst. Terwijl de tegenstander als een stel zure (Wester)druiven afhaakten, gingen de boys nog lang door. En het was een mooie avond.

 

Auteur 20 of te wel : Rob van der Steen.
Meer HC Liempde hockey nieuws >>>>


18-05-2014
 
 
HC Liempde H1 - Westerduiven H1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)