Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

HC Liempde H1- HC Udenhout H1
 

 

HC liempde H1 sluit laatste voorcompetitie wedstrijd winnend af

We schrijven 13 oktober 2013, het is een gure dag met veel water en wind. De eerste herfststorm van het jaar was aangekomen in ons koude kikkerland en daarmee kwam ook de vraag aanwaaien of we wel zouden beginnen deze dag. De vermoedens dat de wedstrijd eventueel kon worden gestaakt werd aangevuld door het journaal dat beelden liet zien van verzopen pieperboeren en de provincie Zeeland die wederom onder water stond. Gelukkig kon het biljart laken in Liempde de wateroverlast goed handelen waardoor er gewoon werd gespeeld. Er stond een belangrijke wedstrijd op het programma tegen Udenhout. Deze moest worden gewonnen om uitzicht te houden op de o zo belangrijke tweede plaats. Deze zou voor Liempde zijn als de vriendjes van Don Quishoot zouden verliezen of gelijkspelen en wij zouden winnen. O wat spannend. Nadat de zwemvliezen waren ondergebonden was iedereen klaar voor de wedstrijd.

 Ondanks dat we zoals altijd begonnen om half 3, leek het erop alsof de helft van het team net uit bed was. Udenhout wist goed gebruik van dit klaas vaak effect door gelijk te scoren. Zoals Floris op zijn papiertje schreef: UDH counter, chaos in de cirkel van HCL, weinig fanatiek verdedigen, UDH pushed binnen. Al met al een niet heel lekker beginnetje en al snel een 0-1 achterstand. Hierna was het zand niet geheel uit de ogen bij enkele spelers van HCL en op identieke wijze kon de tweede goal van Udenhout dan ook worden omschreven: UDH counter, chaos in de cirkel van HCL, weinig fanatiek verdedigen, UDH pushed binnen. Zo stonden we na een klein kwartiertje op een 0-2 achterstand. Terwijl het toegestroomde publiek (Alle 5 bedankt voor de support in het hondenweer!) letterlijk en figuurlijk de bui al zagen hangen, begonnen de jongens van ons aller Liempde een beetje wakker te worden. Aan de hand van aanvoerder Nick begon er meer dynamiek in het spel te komen van HCL. Dit resulteerde in een tip van Alexis Zwanchez waardoor er 1-2 op het scorebord stond. Liempde kreeg het betere van het spel en dit drukte ze ook in de score uit. Na ongeveer 30 minuten scoorde Maikeltje (schijnt zo te zijn dat hij eigenlijk Michiel heet) de 2-2. Hier mag worden vermeld dat dit een heerlijke tip was. Toch bleek dit niet de eindstand te zijn. Zoals de eerste twee keer scoorde Udenhout precies hetzelfde. UDH counter, chaos in de cirkel van HCL, weinig fanatiek verdedigen, UDH pushed binnen. Terwijl HCL een paar kansen miste wist Udenhout alle drie de gevaarlijke momenten te benutten. 2-3 voor de bezoekers bij rust.

 Na het praatje van Marko in de rust (binnen gelukkig, het regende echt hard en er was veel regen en het was ellende en bah en man man man wat een kou en wind enzovoort) werd besloten dat we deze pot niet gingen verliezen, het was nu aan ons om deze belofte waar te maken. Deze belofte werd al snel duidelijk aangezien Liempde steeds beter ging hockeyen. Nu de Liempse equipe (over het algemeen mooi weer spelers) steeds beter begon te spelen was het wachten op de doelpunten. De eerste van velen viel al aan het begin van de tweede helft. De eerder succesvol beproefde variant van de strafcorner werd binnen getikt door Alexis Zwanchez en zo stond het 3-3. Hiermee was de scoringsdrift van het team nog niet gesust. Door middel van een lopje werd de keeper wederom gepasseerd door Ali. 4-3 en na 50 minuten stond Liempde eindelijk voor. Bij Udenhout leek ondertussen de pijp redelijk leeg aangezien niet snel daarna de 5-3 en de 6-3 nog werden gescoord. De 5-3 ging over meerdere schijven richting de goal: JJ senior kreeg de lange bal bij Rob, die de bal door tikte naar Maikeltje (zwevend tussen de linies, kan zijn dat hij Michiel heet) en deze bracht de bal op zijn beurt bij Jantje, de kloon van Noud maar dan met een freshe upskeer. Hij wist de bal binnen te schieten. De eindstand werd niet veel later bepaald door een lekkere tip van Laurens op aangeven van Maikeltje waardoor de eindstand op het bord stond. 6-3.

 Na deze lekkere overwinning stroomde het bier rijkelijk, was de douche heerlijk warm en het weer ronduit kut (maar we zaten binnen dus dat maakt niets uit). Verder was het vooral weer hetzelfde verhaal als altijd: Rob zat weer op te scheppen over hoe goed hij wel niet was, Maikel zei dat zn naam altijd verkeerd werd gespeld in de krant, Alex vond dat iedereen moest weten dat hij de meeste goals had gemaakt en Jan werd verteld dat hij geaccepteerd werd in de groep ;). Al met al lachen giere brullen. Ook werd duidelijk dat Liempde 2e is geworden in de poule achter HOCO omdat HOCO gelijk speelde tegen Don Quishoot. Dit bracht extra feestvreugde waarna het nog lang onrustig bleef.13-10-2013
 
 
HC Liempde H1 - HC Udenhout H1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)