Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

HC Liempde H1 - HC Druten H1
 

 

HC Liempde heren volgen koploper door winst op HC Druten

De zon stond hoog aan de hemel wanneer de mannen in het Blauw Blauwer Blauwer wederom aan de bak mogen in de 4e klasse Zuid-Oost Nederland. Zondag 23 maart stonden de mannen van Druten op het menu. Deze laagvlieger wist pas één keer te winnen dit jaar (tegen ons) en dus zou de zoete smaak van revanche vandaag moeten worden geproefd. 

Tijdens de voorbereiding werd al snel duidelijk dat iedereen goed gemutst was en 110% gemotiveerd was om deze wedstrijd tot een goed eind te brengen. Terwijl de laatste katerige oogjes nog snel werden weggespoeld met Red Bull en andere cafeïne houdende drankjes werd gefloten voor de eerste helft. 

Na 5 minuutjes ballen was het al snel duidelijk dat Liempde thuis het overwicht had en zwaar favoriet was. Voor de toeschouwers was het dus op de uitverkochte (staan) tribune goed vertoeven. De aanwezigen genoten van het goede weer en het fan-tas-ties-ze spel van ons aller Liempde. Het betalen van een kaartje door deze trouwe supporters werd al gouw beloond. Na een splijtende paas van Michiel van Schijndel op Rob van der Steen kon hij de 1-0 binnen tippen. Daarmee bleek maar weer dat Marko met deze tactische en verrassende basisopstelling een goede keus had gemaakt. De gehele eerste helft bleef Liempde de overhand houden maar er werd niet gescoord. Twee intikkers werden bij de tweede paal verprutst (dankzij een duwtje in de rug van de verdedigers) en Noud van der Heijden vond de paal. Ondanks het overwicht bleek 1-0 niet de ruststand. De mannen van Druten hadden de gehele wedstrijd nog geen 2 keer achter elkaar overgespeeld maar toch konden ze in een counter scoren. De goal die werd gemaakt door nummer 6, luide de ruststand in. 1-1 en thee. 

Redelijk misselijk van deze tussenstand gingen de jongens van Liempde aan de thee. Hierin werd nogmaals benadrukt dat Rob in een bloedvorm was en de goals zouden vanzelf wel komen. Of deze nu van zijn stick zouden komen of van iemand anders werd in het midden gelaten. 

Tweede helft. Vastbesloten om de na de wedstrijd te kunnen roepen: 'bedankt voor de punten en de groeten' gingen de jongens van Liempde aan de bak om de overwinning veilig te stellen. Enkele corners werden versierd maar in eerste instantie niet benut. Gelukkig hadden de jongens van Druten niet echt goed opgelet want steeds dezelfde variant werd gespeeld en er bleef maar een zee van ruimte liggen in de lange hoek. Dit werd door Michiel van Schijndel genadeloos afgestraft door de bal via een variant op de variant binnen te flatsen. 2-1 en hoezee. Nu nog ff uitlopen op die mannen. Terwijl Druten in de overtuiging was dat Liempde het goede spel niet kon volhouden gingen de vloeiende combinaties gewoon door aan blauw blauwer blauwer kant. Middels een 1-2 tussen Rob (was in bloedvorm) en Ward van Zanten kon laatstgenoemde scoren in wederom de lange hoek. 3-1. Terwijl de torrrhyme nog nagalmde in het uitverkochte stadion duurde het niet veel langer voordat er wederom een goal in het net lag. Alex van der Zwan kon middels een tip het net vinden. 4-1 en hulde. 
Ondanks dat de overwinning nu wel in de pocket was bleef Liempde aanvallend en aantrekkelijk spelen. Dit resulteerde in een goal die werd afgemaakt door Maarten van der Eerden . Echter gaat 99% van de credits voor deze goal naar Rob (was in bloedvorm). Hij wist eerst de bal te veroveren van de tegenstander en gaf deze aan Noud, Noud gaf de bal aan Michiel en leverde deze weer in bij Rob (was in bloedvorm). Terwijl de keeper Rob al lang en breed voorbij was gevlogen gaf hij deze bal in pure genade aan Maarten van der Eerden. Maarten wil graag bij de spitsen horen maar kon tot op heden nog niet het net vinden. Dit lukte hem ook nu niet aangezien hij de bal vol op de plank sloeg. Achja deze tellen ook. 5-1 en de afstraffing werd alleen maar erger. Het slotakkoord was van Alex. Hij maakte de overwinning compleet door de 6-1 tussen de beentjes door in de goal te tikken. 

Terwijl de tranen bij de tegenstander rijkelijk vloeiden, vloeide het bier rijkelijk bij HCL. Wederom een overwinning en twee punten achterstand op de nummer 1 waardoor alles nog in eigen hand is. Zal het lukken om het enige kampioensteam van Liempde te evenaren? 

 

Auteur R.van de Steen
Meer HC Liempde hockey nieuws >>>>


23-03-2014
 
 
HC Liempde H1 - HC Druten H1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)