Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

DVS D1 - HC Liempde D1
 

 

HC Liempde dames 1 geen winst tegen DVS dames 1

Zondag 26 april stond een uitwedstrijd in Waalre op het programma. DVS is deze mooie hockeyzondag de tegenstander, die aan het begin van dit seizoen hun zandbak hebben ingeruild voor een top waterveld. Waar tijdens de oefenwedstrijd in de zomer er nog geen dug-outs waren, was er nu een mooi zitplekje voor de voltallige bank van de Liempdse dames die deze week onder leiding stond van Floris Teurlings. Onder het toeziend oog van trainer Tjebbe, mocht hij de meiden naar een mooie overwinning leiden.

Na een fanatieke warming-up, die werd afgesloten met een planking-cowboy-pistool-trek-cursus, zijn de dames helemaal klaar om het incident van vorige week weg te poetsen met 3 punten. Het spel wordt direct naar zich toe getrokken en HCL heeft veel balbezit. Er wordt volgens afspraak hoog opgesteld waardoor er veel ruimte op het veld ontstaat voor mooie acties met de getrainde give-and-go tactiek. Via de rechterflank wordt er door opkomende verdedigers Hilde en Annet meerdere keren goed uitgekomen, maar echte kansen worden nog niet gecreëerd. De Liempdse middenvelders beginnen zich meer en meer te bemoeien met het spel, wat direct zorgt voor meer dreiging richting de cirkel van DVS. Jaimy Diender weet zich meerdere malen goed vrij te lopen, helaas is de verdediging van DVS scherp en weten telkens de eindpass of doelpogingen te keren. 
De dames uit Waalre besluiten zich ook aanvallend wat meer in het spel te laten zien en weten diverse kleine kansen te creëren, die leiden tot enkele strafcorners. Deze worden er kundig uitgehouden door keepster van de Steen en ondergetekende lijnstop. Ruststand: 0-0.

Met de billen op het natte waterveld (sommige Liempdse dames hadden hier duidelijk niet goed over nagedacht) wordt de tactiek voor de tweede helft besproken; Meer risico’s, aanvallend spel, achterin één op één, zodat er een doelpunt geforceerd kan worden.
Deze tactiek zorgt ervoor dat HCL ook in de tweede helft het spel naar zich toe trekt en een overwicht op het middenveld creëert, waardoor hier veel duellen gewonnen worden. Maar de eindpass blijft ook in de tweede helft slordig en dus brengt HCL zichzelf in de problemen. DVS weet de bal te onderscheppen en dan is het telkens gevaarlijk. Het aanvallende spel wordt genadeloos afgestraft door DVS, die met een overtal situatie in de Liempdse cirkel de 1-0 op het scorebord zetten. Kort hierna ontstaat er een dubieuze situatie in dezelfde cirkel, waar DVS een strafcorner voor krijgt. Deze wordt keurig door Suzan gestopt, maar na een eveneens dubieuze aanname (via het lijf?) van een van de aanvalsters van DVS belandt deze bal alsnog in het doel; 2-0.

HCL recht haar rug, kiest weer volop de aanval en weet binnen no time een strafcorner te verdienen. Deze wordt netjes door Marlie Schellekens in het net gewerkt; 2-1 met nog 5 minuten op de klok. 
DVS besluit tijd te gaan rekken door de laten zien hoe goed ze, tijdens het hierop volgende dode spelmoment, hoog kan houden. Na een applausje van HCL besluiten ze dat ze toch eigen wel heel sportief zijn en dus gewoon weer verder gaan hockeyen. Jammer voor HCL, want hier was DVS in de laatste minuten iets beter in dan HCL. Een counter van DVS lijkt rustig over de achterlijn te rollen, maar schiet via de paal terug het veld in. DVS is scherper en weet de bal richting kopcirkel te passen, waar hun spits deze bal in één keer snoeihard in de kruising jaagt. Geweldige goal, helaas niet voor Liempde; 3-1. Dit is tevens de eindstand, dezelfde als vorige week waar de wedstrijd ook in het laatste kwartier werd weggegeven. Toeval of toch een structureel probleempje? 

De dames hebben een maand de tijd om hier samen achter te komen, want de volgende competitiewedstrijd staat op het programma op 31 mei (!). Voor die tijd gaan de dames hard trainen om de druk op de directe concurrenten hoog te kunnen houden. Theoretisch gezien is de tweede plek nog haalbaar, dus flink oefenen om dat cruciale verschil in doelsaldo (slechts 22 stuks wink-emoticon ) in de resterende twee wedstrijden om te buigen in ons voordeel.

Auteur Irmin
Meer HC Liempde nieuws >>>>


26-04-2015
 
 
DVS D1 - HC Liempde D1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)