&

HC Liempde D1 - MHC Dommel D1

HC Liempde dames 1 gelijkspel tegen sterk MHC Dommel dames 1

Zondagmiddag 21 september stond voor de dames van HC Liempde de tweede competitiewedstrijd op het programma. Dit maal mocht het team aantreden voor een thuisduel tegen de Dommel uit het niet ver gelegen Sint Michielsgestel. Vorige duels hebben geresulteerd in spannende uitslagen maar de Dommel was sterk, het team kwam immers uit de hogere 3e klasse.

Bij het betreden van het veld op de zonnige zondagmiddag werd er toch gesmiespeld over zenuwen bij enkele speelsters. Men ging er bij aanvang van de wedstrijd dan ook vanuit dat het een pittige zou worden en dat het van groot belang was de rust in het spel te houden.

Na het eerste fluitsignaal ging Liempde dan ook sterk en met eerder genoemde rust van start. Er werden goede passes gegeven en de speelsters vonden elkaar goed. Na nog maar 6 minuten gespeeld te hebben kwamen de Liempdse dames dan ook al op voorsprong. Na een mooie pass draait Fleur(tje) Schoenmakers netjes open, om daarna Randi van de Wiel te kunnen aanpassen, resultaat: 1-0.
Dit hadden de meiden van de Dommel niet verwacht, maar de meiden van HC Liempde zelf stiekem ook niet. Bekomen van de schrik zette de Dommel meer druk op de Liempdse verdediging, toch weet deze kalm te blijven zoals vooraf geïnstrueerd door trainer/coaches Jeroen en Tjebbe. Niet alleen de Gestelse aanvalsters weten druk te zetten, maar ook Liempdse spits Alina Bekkers zit goed op de bal. Hierna weet zij Tess Rabou aan te passen die op haar beurt  in de cirkel Jaimy Diender weet te bereiken. Helaas stuit de bal op de keeper, nog steeds 1-0 dus. Wederom weet Liempde de rust in het spel te houden en versierd Lieke Schoenmakers, (inderdaad zus van Fleurtje) na een mooie actie op de rand van de cirkel, een strafcorner. Wordt deze corner nog gekeerd door de keeper, vlak voor rust is het Anneloes van den Hurk die deze rust nog niet nodig lijkt te hebben, resultaat 2-0.
In de rust werd er vrolijk gekeuveld over goede en minder goede acties. De woorden ‘nu zeiken we over de fouten, na de wedstrijd is het tijd voor goede dingen’ blijven de meiden in ieder geval bij.
Na het fluitsignaal dat de tweede helft inluidde is het toch Liempde dat de rust lijkt te zijn verloren. De meiden van de Dommel weten elkaar goed te vinden, wat uitdraait op een strafcorner. Gelukkig waren de meiden nog niet volledig op de hoogte van de hockeyregels want een corner spelen met een hoog schot op goal dat mag niet van meneer de scheidsrechter. Jammer voor hen, mooi voor Liempt. Helaas mag dit geluksmoment voor Liempde niet lang duren, even na het hervatten van het spel is het namelijk al raak, 2-1.
Doordat de Dommel gebrand is op de gelijkmaker komen de meiden van Liempde in een zogenoemd potje paniekhockey terecht. Er wordt gewerkt maar even geen resultaten geboekt, wat helaas moet eindigen in de gelijkmaker, 2-2.

Het gelijk opgaan van de wedstrijd en de frustraties die hier bij komen kijken leveren nog een klein opstootje op, dit wordt door de scheidsrechter opgelost door een gele kaart met bijpassende 5 minuten straf aan de kant van de Dommel. Nu is het tijd voor Liempde om te gaan stunten en de bal weer naar voren te krijgen. Dit lukt en de meiden krijgen weer iets meer vertrouwen in de wedstrijd. Dit voordeel lijkt nog even benut te worden door Jaimy maar helaas was de bal volgens de scheidsrechter al achter die dikke gele lijn geweest. Nu het einde van de wedstrijd nadert is er aan beide kanten hunkering naar het winnende doelpunt, wat leidt tot een minuut of 3 over en weer rennen van de ene naar de andere kant van het veld. Zonder doelpunt als beloning helaas, eindstand: 2-2
De eerste punten van dit seizoen zijn een feit en dat werd gezellig gevierd als voorbereiding op volgende week. Want na de thuiswedstrijd die 28 september om 12.30 tegen Udenhout gespeeld zal worden, organiseren de Meiden van Liempde een heuse ‘Hollandse Middag’.

Komt allen kijken en geniet later van een heerlijk Hollands deuntje met bijpassend natje en droogje!

Bron : HC Liempde