Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

HC Liempde D1 - Cranendonck D1
 

 

HC Liempde dames 1 op dreef tegen Cranendonck

Het was zondag 15 maart, voor de insiders ook wel omschreven als Super Sunday, met maar liefst 5 thuisspelende teams op het veld. Om 1 uur was het tijd voor de Liempdse dames om op eigenveld aan te treden tegen Cranendonck Dames 1. Hoewel het weer een stuk minder was dan de week ervoor, was de doelstelling vandaag alles wat de week ervoor fout ging  goed te doen.  Met de vele toeschouwers die al bij aantreden van de wedstrijd langs de kant stonden moest dit lukken.

Na afslag werd er meteen een aanval opgezet, helaas was er niemand bij de palen en dus moest er geschakeld worden. Het begin van de wedstrijd was rommelig en druk, toch weten de Liempdse dames over te spelen en elkaar te bereiken. Na een aantal aanvallen van onder andere Marlie Schellekens en het eerste backhandschot van Lieke schoenmakers staat er echter toch nog 0-0 op het scorebord. Ook de eerste strafcorner die wel in de goal belande leverde geen doelpunt op voor Liempde vanwege de hoge bal.  Na deze mooie aanvallen aan liempdse zijde weet Cranendonck een aantal keer te counteren wat resulteert in een strafcorner. Deze corner wordt goed gekeerd door keepster Suzan van der Steen en dus geeft het scorebord nog steeds een 0-0 stand aan.  Na een aantal mooie aanvallen van Liempde en een goed opgebouwd spel van achter uit, zijn er nu toch echt te veel kansen van de Liempdse meiden onbenut gelaten, zo ook wederom een toch wel knap backhand schot van Lieke Schoenmakers. Het spel is mooi, maar de goals moeten nu toch echt gemaakt gaan worden.  Een aantal minuten voor rust is het dan zo ver. Het spel word van achter uit mooi opgebouwd en Fleur schoenmakers kan ver oplopen, zij weet Marlie Schellekens in de cirkel te bereiken waarna eindelijk 1-0 op het scorebord staat. Hoera! En het fluitsignaal klonk.

In de rust worden er door coaches Tjebbe en Jeroen aanwijzingen gegeven voor het spel, want enorme opmerkingen zijn er niet. Behalve natuurlijk de belangrijkste: ‘Ga is SCOREN’. Nog een dextro’tje van Jan erin en de Dames kunnen er weer vol tegenaan.

Na rust word er veel overgespeeld aan Liempdse zijde waarna een strafcorner versierd wordt. Hoewel de aangeef niet helemaal goed was wist Randi van de Wiel op goal te slaan, deze poging werd helaas door de keepster van Cranendonck geweerd. Het lijkt erop dat ondanks de positieve aanwijzingen bij rust de Liempdse dames niet helemaal wakker zijn. Er word een beetje geklooid in de cirkel maar goals blijven nog even uit. Wel word een strafcorner versierd. Via een variant word deze met een een tweetje tussen Jonne van de Meulengraaf en Marlie Schellekens door van de Meulengraaf in de goal geschoten: 2-0! Na de spelhervatting en een paar aanvallen weet Fleur Schoenmakers, Moniek Saris te bereiken en hopla: 3-0. Na een counter van Cranendonck en het keren van een strafcorner komt Liempde weer tot aanvallen toe. Lieke Schoenmakers wordt bereikt in de cirkel en haar goed geoefende backhand schot weet ze nu te verzilveren: 4-0, doordat de bal met een mooi boogje over de keepster de goal in schiet.  Drie maal is scheepsrecht! De coach van Cranendonck wordt ondertussen gek dat zijn dames zo achter staan en zijn zonnebank bruine hoofd laat toch een rood kleurtje doorschemeren. De liempdse dames blijven goed overspelen en vinden elkaar goed, zo vind ook Lieke Schoenmakers invalster Iris Diender wat resulteert in een slag naar de lange hoek en een score van 5-0. Met nog een kleine tien minuten op de klok en een mooi doorgebroken zonnetje aan de hemel mogen de liempdse meiden het nu niet laten hangen. Want zoals op de training besproken, ‘al is het 5-0, dan moet het nog 7-0 worden’. Zo gezegd niet helemaal zo gedaan, maar de meiden zijn een team en dat is te zien. Na nog een aantal kansen en een ontzettend knappe redding van de keepster van Cranendonck loopt rechtsback Annet Saris mee op, krijgt de bal terug op de cirkelrand en slaat de bal op zijn Annets hard de goal in: 6-0! Dit is tevens ook de eindstand van de wedstrijd en dat mag gevierd worden. De zorgen van vorige week worden even een beetje vergeten en ook de Liempdse heren houden de punten thuis in hun wedstrijd tegen de heren van Cranendonck. 

Het is een mooie Super Sunday geworden en de biertjes smaakten goed. De punten zijn nog tot laat in de avond gevierd in de kantine en uiteraard in stamkroeg DOK 12!
Volgende week spelen de dames om 12.45 tegen de ondertussen 9 punten uitgelopen nummer 1 de Dommel in Gestel. Mentalsupport is nodig dus komt allen!

Meer HC Liempde hockey nieuws >>>>


15-03-2015
 
 
HC Liempde D1 - Cranendonck D1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)