Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

HC Liempde D1 - DVS D1
 

 

HC Liempde dames 1 winterse overwinning op DVS dames 1

Op zondag 30 November, de eerste echte ijskoude winterse dag, stond de laatste officiële wedstrijd van de eerste helft van de competitie gepland voor de Liempdse dames. Met na afloop een seizoensafsluitend feestje op het programma, kon dit niets anders dan een mooie winterse dag worden. Deze zondag stond oude bekende DVS op het programma. Hoewel in de vele eerdere ontmoetingen nog maar weinig punten aan de Liempdse dames zijn toegeschreven, hadden ze volste vertrouwen in een goede afloop.

Na een geconcentreerde voorbereiding en het fluitsignaal lieten de dames zich dan ook van hun beste kant zien.  Al vanaf het begin wisten de Liempdse dames het spel te maken en onder de druk van DVS uit te komen. Vele minuten werden op de helft van de tegenstander uit Waalre doorgebracht, waarna Hilde van Acht in een mooi van achteruit opgezette aanval Jaimy Diender in de cirkel wist te bereiken. Jaimy, die alleen voor de keepster haar hoofd koel wist te houden, draaide open en flatste de bal netjes de hoek in, 1-0. Nadat liempde op voorsprong wist te komen werd er slordiger gehockeyd. Toch bleven echt gevaarlijke tegenkansen uit. Ruststand: 1-0.

Na een paar oppeppende woorden van Jeroen, wederom een Dextrotje van Jan en een kopje thee om de vingers op te warmen was het tijd voor de tweede helft van de wedstrijd.
Helaas wisten de dames aan het begin van de tweede helft hun goede spel van het begin van de eerste helft even niet te evenaren. Dit resulteerde in een snelle counter die door wat verdedigende foutjes helaas de 1-1 betekende. Na dit akkefietje lieten de Liempdse dames zien dat zij enorme sprongen gemaakt hebben ten opzichte van eerder vertoond spel. Ondanks dat het goede spel bij vlagen kwam, was zichtbaar dat de dieptepunten van de Dames toch echt naar een hoger niveau getild zijn.  Tel hierbij de winnaarsmentaliteit en vechtlust bij op en het resultaat mag er zijn. Enkele ogenblikken na de 1-1 weet ondergetekende Jonne van de Meulengraaf een strafcorner te versieren. Zoals de stijgende lijn in het spel van de dames te zien is, mag deze in de strafcorner niet ontbreken zo weet ook Moniek Saris. En zo gezegd zo gedaan weet Saris na een variant in de strafcorner de bal over de liggende keepster van DVS heen te pushen, 2-1. 
Nu de overtuiging bij de Dames weer terug is en de vechtlust uiteraard nog niet vertrokken, zetten de dames alles op alles om de 3 punten thuis te houden. Wat resulteert in bij vlagen prachtig hockey, over de minder goede momenten hebben we het gewoon even niet.  Keepster Suzan van der Steen laat zien dat haar concentratie ijzersterk is en weet de paar counters van DVS prima onschadelijk te maken.  Als beloning voor het harde werken weet Alina Bekkers  tegen het einde van de wedstrijd een hard schot van Jonne van de Meulengraaf richting tweede paal te verzilveren met een prachtige flats strak in de hoek, 3-1.

Niets kon deze mooie winterse dag beter maken dan deze mooie overwinning zo leek. De ‘boys in baby blue’ wisten echter hun periode van punten verlies om te zetten in een knaller van een overwinning waardoor het bier, de erwtensoep en de pizza deze middag 2x zo goed smaakte.
Volgende week schitteren zowel Dames als Heren 1 nogmaals in een inhaal thuiswedstrijd dus komt ’t zien 12.30 en 14.30 op HCL!


Auteur Jonne
Meer HC Liempde hockey nieuws >>>>


30-11-2014
 
 
HC Liempde D1 - DVS D1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)