Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

HC Liempde D1 - HC Udenhout D1
 

 

HC Liempde dames 1 de aanhouder wint!

Het is maandagochtend 29 september. De dames van HCL dames 1 ontwaken één voor één uit een roes. Een roes die zijn oorsprong vond op zondagmiddag 28 september om 12.30uur. Terwijl de meiden zich allen naar hun maandagochtend verplichtingen slepen, komen de mooie herinneringen van de zondag weer langzaam terug op het netvlies…

Het begint allemaal op zondag om 12.30uur, wanneer de dames met een flinke dosis gezonde spanning het veld betreden. Er wordt een goede voorbereiding afgewerkt, waarbij eerst tijd is voor ontspanning bij het maken van de nieuwe teamfoto’s. Daarna wordt er in opperste concentratie een warming-up afgewerkt, waarbij een zeer zeldzame stilte boven de Liempdse dames hangt.
Tijdens de wedstrijd vorige week tegen De Dommel bleek dat ze deze zenuwen konden omzetten in prachtig veldspel, dus de hoop is goed voor deze mooie zondagmiddag.

Liempde begint dan ook erg sterk aan de wedstrijd. Met rust aan en veel beweging rondom de bal, weet Liempde direct het spel naar zich toe te trekken.
Wanneer tegenstander Udenhout in de verdediging de bal heeft om uit te verdedigen wordt er direct goede hoge druk gezet, waardoor de bal telkens snel weer in het bezit van HCL is.
Er volgen diverse kansen voor Liempde.*om dit verslag leesbaar te houden zullen we slechts 1% van de kansen beschrijven* Vanuit de verdediging wordt er via Fleur Schoenmakers en Manon Wagner een mooie aanval opgezet, Annet Saris geeft de bal voor in de cirkel maar helaas wordt de tip-in gemist. Direct daarna verovert gelegenheid linksback Jonne van de Meulengraaf de bal weer en loopt ver op, is sterk aan de bal en weet tot in de cirkel te komen waar ze een strafcorner creëert. Deze wordt goed ingeslagen door Lieke Schoenmakers, maar de keepster van Udenhout is goed wakker. Ook de rebound van Moniek Saris wordt door de keepster gepareerd.
Liempde weet daarna nog diverse malen vanaf het  23 meter gebied de bal in de cirkel te spelen, maar de aanvallers zien geen mogelijkheid om hun stick hier tegenaan te krijgen waardoor de wedstrijd lang op een 0-0 stand blijft.
Ondanks dat deze stand erg tegen de verhouding in is, moet Liempde op haar hoede blijven. Kort voor rust weet Udenhout er met een counter een keer goed uit te komen en ze versieren een strafcorner in de Liempdse cirkel. De verdediging van HCL blijft rustig en verdedigt de strafcorner degelijk uit. Gevaar geweken! Tijd voor thee en hulp van de coaches. Er wordt besloten rustig verder te gaan met wat we aan het doen zijn, "dan moeten de doelpunten vanzelf vallen". Zo gezegd, zo gedaan.

HCL begint vol goede moed aan de tweede helft en vrij snel zet dit zich om in een welverdiend doelpunt. Lieke neemt een vrije slag, vindt daarbij Fleur, die door past naar Manon. Manon drijft de cirkel in en haalt uit op goal, 1-0.
Liempde ziet dat het harde werken beloond wordt en blijft dus vrolijk doorspelen, -werken, -zwoegen. Dit harde werken maakt het voor Udenhout steeds lastiger om op een goede manier uit te verdedigen. Er sluipen meer en meer foutjes in het spel van de tegenstander. Door gevaarlijk uitverdedigen van Udenhout wordt Liempde een strafcorner toegewezen; via een afschuif op Moniek Saris wordt deze keurig met de backhand binnen gewerkt, 2-0.
HCL heeft door dat er nu het verschil gemaakt kan worden en probeert direct door te drukken. Er volgen diverse mooi uitgespeelde aanvallen, waarbij in de cirkel nog net de precisie mist om deze wedstrijd uit te laten lopen tot een met een prachtige score.
Vooraf aan de wedstrijd was er een poule geopend waarbij degene die de juiste uitslag van deze wedstrijd zou raden een pitcher bier zou ontvangen. Aangezien de vriend van Jonne van de Meulengraaf een uitslag van 3-0 had ingevuld, zette Jonne nog een keer vol aan. Haar snoeiharde pass wordt mooi door Moniek Saris in het net getipt, 3-0.
Ook in het laatste kwartier gaf de solide verdediging van HCL geen kansen meer weg, waardoor keepster Suzan van de Steen het deze middag met een enkele balaanraking moest doen.

Vol trots lopen de meiden het ererondje om de vele supporters te bedanken voor hun steun, om daarna de overwinning te gaan vieren tijdens de door hun zelf georganiseerde Hollandse Middag. Ook daarin blijken ze talent te hebben, want het was een prachtig feestje dat nog tot in de late uurtjes is doorgegaan...

Auteur Irmin
Meer HC Liempde hockey nieuws >>>>


28-09-2014
 
 
HC Liempde D1 - HC Udenhout D1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)