Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

HC Liempde D1 - MHC Dommel D1
 

 

HC Liempde D1 derde ontmoeting tegen MHC Dommel D1

Zondag 2 november tijd voor de derde ontmoeting alweer met Dames 1 van de Dommel. Na een gelijkspel en een verlies zou het theoretisch gezien wel zo eerlijk zijn als wij er nu met de winst vandoor konden gaan. Om de spanning er maar meteen vanaf te halen, dit gebeurde dus niet. Terwijl wij fanatiek aan de voorbereiding begonnen, betrad Jan het veld met zijn supersonische bladblaas uitrusting. Nadat elk blaadje zorgvuldig buiten de lijnen was geblazen, de handjes waren geschud en de laatste bemoedigende woorden werden ingesproken kon de wedstrijd starten.

Direct na het eerste fluitsignaal werden we eraan herinnerd dat de Dommel flink hoge druk zet en we ons daardoor niet moeten laten verleiden de bal ergens midden het veld over te rammen. Een man inclusief stick doorboren is ons immers, op Annet na, nog nooit gelukt. Dit wisten de verdedigers ook en dus werd de bal rustig in de kom gespeeld waardoor er ruimte ontstond langs de lijnen waar de middenvelders aangespeeld konden worden. Hierdoor konden we enkele aanvallen opzetten en lukte het de Dommel op een enkele strak verdedigde strafcorner na niet om echt gevaarlijk te worden. Door dit goede verdedigingswerk en een aantal gerichte passes kon Randi van de Wiel de cirkel bereiken waar Tess Rabou al klaar stond om het schot er vanaf de tweede paal in te tippen. 1-0. Deze voorsprong zorgde ervoor dat we nog feller gaan spelen en laat Hilde van Acht ineens het ego in haar los en speelt zo 5 man uit. De rest rust ondertussen even uit, strikt z’n veters of snuit zijn neus bij Jan’s lavendelgeurige zakdoekjes en komt dan tot de ontdekking dat alleen Hilde tegen 11 tegenstanders toch een beetje overdreven is. Op het moment dat iedereen richting de cirkel sprint om te gaan helpen wordt het daar iets te druk waardoor de Dommel de bal onderschept.

Met een snelle counter bereiken ze de cirkel waar ze een strafcorner weten te versieren. Even lijkt dit de gelijkmaker te gaan worden, maar Irmin van de Wiel haalt precies op het goede moment de bal van de lijn alsof het haar dagelijkse bezigheid is. Hierdoor kan Liempde weer een nieuwe aanval gaan opbouwen, maar al gauw blijkt dat Jan toch wat blaadjes over het hoofd heeft gezien. Wij glijden uit, de dommel niet, dus de dommel scoort. 1-1. We laten ons hoofd niet hangen en werken ons meteen weer richting de cirkel waar Moniek Saris een voetje weet te vinden. De strafcorner die hierop volgt eindigt in een schot van Lieke Schoenmakers op de stick van de Dommel waarna Moniek nog een poging doet die op de keeper eindigt.
In het begin van de tweede helft lijkt de Dommel de overhand te nemen en weten een aantal gevaarlijke aanvallen op te zetten, Suzan van der Steen maakt het afmaken echter moeilijk door haar ontzettend sterke keepersspel. Ook Annet Saris laat zich niet aan de kant zetten en tikt de bal van de lijn af. Helaas geeft de Dommel niet op waardoor er later redelijk snel achter elkaar toch twee tegengoals vallen. Met deze 1-3 achterstand in ons hoofd besluiten we nog een stapje bij te gaan zetten wat resulteert in een aanval van Moniek Saris. Ze weet in de cirkel Beer Janssens te vinden die de hier wel raad mee weet en de bal hard in de hoek speelt. Met 2-3 op het scorebord gaan we op zoek naar de gelijkmaker. Marlie Schellekens bereikt nog een keer de cirkel, Beer doet dappere pogingen maar het zit er helaas niet in. De Dommel zet onze aanval om in een snelle counter, creëert een overtal situatie in onze cirkel maakt alweer hun vierde goal. Keepster Suzan wordt in de laatste minuten nog flink op de proef gesteld maar weet de meest onmogelijke ballen uit de goal te houden waardoor de score blijft staan op een 2-4 verlies.

Volgende week spelen we om 12.00 uit tegen oude bekende Peel en Maas uit Panningen.

Meer HC Liempde nieuws >>>>


02-11-2014
 
 
HC Liempde D1 - MHC Dommel D1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)