Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

HC Liempde D1 - Peel en Maas D1
 

 

HC Liempde D1 regenachtige overwinning op Peel en Maas D1

Om 9.30u ’s ochtends op de regenachtige zondag 29 maart geeft HCL Dames 1 het eerste teken van leven; een snapchat-filmpje van Knabbel en Babbel tijdens de voorbereidingen voor het gave feest later op de dag. De sfeer zit er al goed in…Vanwege diverse vervelende omstandigheden is de selectie van Liempde voor het duel tegen Peel en Maas flink uitgedund en dus wordt er onder andere een beroep gedaan op vedette/legende/oud-aanvoerster/mama Hanne Verniers. Alleen al haar aanwezigheid zorgt direct voor veel vertrouwen en rust bij het overwegend jonge team.

De wedstrijd start en Liempde is direct fel, hard werken was de afspraak en dit wordt door iedereen gedaan. Snel weet HCL de cirkel van tegenstander Peel en Maas binnen te dringen. Dit wordt echter door een iets te groot aantal speelsters gedaan, waardoor het volgens de aantekeningen een “frotje” wordt. Dus maar eens wat meer overzicht behouden, ruimte voor elkaar creëren en de bal in de kom gooien. Dit wordt goed uitgevoerd, waardoor Alina Bekkers in de cirkel gevaarlijk kan worden, uiteindelijk beland de bal bij spits Jaimy Diender die voor haar eerste goal van de middag zorgt. 1-0.
Dit was eerder het seizoen de eindstand in Panningen, ook door een doelpunt van Diender, maar mocht vandaag niet het eindstation worden; meer doelpunten is het strijdplan. En dus de bal richting uitblinker Marlie Schellekens, die met veel rust en overzicht de bal klaar legt voor Jaimy, en ja hoor: 2-0.
Liempde houdt het overwicht op het veld en blijft aanvallen opzetten, met mooie driehoekjes die mogelijk zijn door het goede loopwerk van de middenvelders. Peel en Maas trekt zich met man en macht terug in de eigen cirkel, waardoor een voetje gemakkelijk gevonden is. Enkele strafcorners worden versiert, maar helaas leidt dit niet tot een doelpunt. Dan maar weer een velddoelpuntje proberen… En wat is dan een betere plek om te beginnen dan bij Jaimy en Marlie? Precies, die is er deze middag niet. Ze voeren de druk op bij de wankelende verdediging van Peel en Maas, Marlie weet de bal te onderscheppen en legt hem klaar voor Diender. Dit keer de andere Diender (Iris), want scoren zit blijkbaar in de genen; 3-0. Dit is voor Peel en Maas het startsein om een poging te doen hun oude clubnaam (Helden) waar te maken. Met enkele snelle counters hopen ze de ruststand wat draaglijker te maken, maar deze pogingen stranden bij de Liempdse verdediging.

De tweede helft heeft Liempde als doelstelling om niet terug te zakken, maar de voorsprong uit te breiden. Het is een bekend fenomeen dat de Liempdse dames hier vaak veel moeite mee hebben. Eens kijken of we hier vandaag verandering in kunnen brengen…
De dames beginnen fel aan de tweede helft, hebben weer veldoverwicht, maar weten geen grootse kansen te creëren. Wanneer de hoogmoed én vermoeidheid dan enigszins lijkt toe te slaan wordt de passing minder secuur, het baltempo lager en lijken de stapjes die gezet worden net wat minder. Er vallen grotere gaten op het veld, waardoor het spel erg op en neer schommelt.                                                                                                   
Liempde weet onder leiding van aanvoerder Fleur Schoenmakers de aanvallen van Peel en Maas grotendeels onschadelijk te maken. Maar helaas rolt er toch één mazzelgoaltje binnen. 3-1. Omdat we de trouwe supporters niet langer in het belabberde weertje wilden laten verzuipen, besloot Liempde om het hierbij te laten. De 3 punten zijn binnen, nog even trouw de boys in baby blue aanmoedigen in de storm en dan is het tijd voor een Amerikaanse party! Hier wordt de naam Helden voor het eerst vandaag eer aan gedaan, en wel door de Liempdse heren en dames die een oogstrelend potje Bierpong laten zien. Toen er met wat hulp van topsponsor Dok12 was gezorgd voor voldoende bier, werden de 3 punten nog uitgebreid gevierd. 
Bedankt Heren1 voor het mede organiseren van de geslaagde party!

 

Auteur Irmin
Meer HC Liempde hockey nieuws >>>>


29-03-215
 
 
HC Liempde D1 - Peel en Maas D1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)