Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

HC Liempde D1 - HC Shot D1
 

 

HC Liempde dames 1 geen punt tegen HC Shot dames 1

Zondag 5 oktober, nog maar net bijgekomen van de vorige zondag verzamelen de Liempdse dames zich langzaam bij de hockeyclub voor alweer de derde thuiswedstrijd tegen Shot dit keer. Bij aankomst was het slechts een kwestie van het bloedspoor volgen dat naar coach Tjebbe leidde. In zijn eigen wedstrijd die ochtend had hij besloten een bal in de goal te koppen die overigens niet telde. Maar goed, een hechtinkje meer of minder weerhoudt hem er niet van wat bemoedigende woorden in te spreken voor Liempde het veld betreedt.

Voor de rest van het verslag kan ik eigenlijk wel verwijzen naar het vorige verslag tegen Shot, maar dan zonder kaarten, onterechte strafcorners en een tweede goal. Ook verruilde we dus het Tilburgse veld in voor het Liempdse. Maar zoals toen al vernoemd waren we er nog steeds niet in geslaagd punten te pakken tegen Shot en leek het er ook deze week weer op dat het nu toch echt ging gebeuren. We begonnen sterk en wisten dit keer, in tegenstelling tot de vorige keer, wel meteen kansen te creëren. Randi van de Wiel wist de cirkel te bereiken, daar speelde ze hem netjes af naar de medespits (wiens naam ik maar achterwege laat, je eigen naam in het verslag zetten is ook zoiets) die helaas besloot om het gras een centimeter korter te maaien in plaats van de bal richting de goal te krijgen. Maar dit was nog maar het begin, en het balbezit bleef bij Liempde. De rust werd behouden en het sterke spel hield deze keer langer dan slechts tien minuten stand. Annet Saris wist de bal met haar welbekende harde slag de cirkel in te krijgen maar ook deze aanval kon helaas niet afgemaakt worden. Shot begon, zoals we van ze gewend zijn, hoger druk te zetten waardoor we steeds meer op onze helft moesten hockeyen. Laatste vrouw Hilde van Acht wilde hier een stokje voor steken en besloot zelf maar het veld over te steken met de bal en bereikte zo de cirkel waar haar schot op goal helaas door de keeper over de achterlijn werd gewerkt. Naarmate de helft vorderde werd er slordiger gespeeld wat leidde tot een strafcorner voor Shot. Maar onze verdedigster Fleur ‘sneller dan het licht’ Schoenmakers liep, zoals we van haar gewend zijn, deze er al uit voordat Shot eigenlijk echt besefte dat ze op goal hadden moeten slaan. Enkele reddingen van Suzan van der Steen later gingen we de rust in met een 0-0 stand.

Opnieuw bemoedigende woorden van Tjebbe, een dextrootje of twee van Jan en we konden er weer 35 minuten tegen aan. Op het moment dat wij goed op weg naar de goal waren, ging Shot ervandoor met de bal en via deze snelle counter stonden ze ineens pats boem voor ònze goal, 0-1.  De echte trouwe volgers van Liempde weten natuurlijk dat de vorige wedstrijd eigenlijk precies zo verliep. Ook wij zelf wisten dat we ons hierdoor niet opnieuw door moesten laten afleiden. We hadden nog bijna een hele helft te gaan, dus hup terug in de aanval. Twee strafcorners wisten we hierdoor te versieren maar elke keer stond de keeper in de weg of had de goal net een metertje breder moeten zijn. Maar helaas staat die keeper er wel en is de goal niet een meter breder, dus om een lang verhaal van enkele pogingen, veel tacklebacks, stress in onze eigen cirkel, reddingen van Suus en geen tweede tegengoal kort te maken, werd er niet meer gescoord en eindigde de wedstrijd in 0-1.

Na de frikadellen droop iedereen snel af om even te gaan huilen in een hoekje om ’s avonds de derde helft alsnog te hervatten in het bruisende nachtleven van Boxtelcity. De Liempdse heren hadden immers wel hun vierde wedstrijd op rij gewonnen en sociaal als wij zijn vierden we dat dus nog maar even mee met een biertje of twee.

Meer HC Liempde hockey nieuws >>>>


05-10-2014
 
 
HC Liempde D1 - HC Shot D1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)