&

HC Liempde D1 - Sjinborn D1

HC Liempde dames 1 geen winst op Sjinborn

Het was zondag 31 mei en Sjinborn stond voor de laatste thuiswedstrijd op het programma. Met het 10 jarig jubileum van onze godjes op het programma beloofde het een mooie dag te worden maar eerst moest er gewonnen worden van de directe tegenstander. Iedereen wist hoe belangrijk deze wedstrijd was want de uitwedstrijd is genomineerd tot meest dramatische wedstrijd van het seizoen met een verlies in cijfers die we liever niet nog eens opschrijven..

Na een geode voorbereiding en het eerste fluitsignaal maakte Liempde een fanatieke start. Zoals in vrijwel alle voorgaande verslagen al te lezen was waren de eerste tien minuten van erg hoog niveau. Liempde wist elkaar te vinden, kon hun eigen spel spelen, en wist na ongeveer 5 minuten 1-0 op het scorebord te toveren. Dit door een mooi opgezette aanval over rechts waarna Randi van de Wiel de cirkel in wist te passen, waar Moniek Saris klaar stond om de bal aan te nemen en met erg veel rust met de backhand het net in te pushen. Het leek een vliegende start voor Liempde, maar na dit doelpunt wist Liempde niet lang meer het spel te maken en sloeg de wedstrijd al snel om. Sjinborn wist nu haar eigen spel te vinden en Liempde moest zich daarop aanpassen. Dit was lastig en ballen werden snel ingeleverd. Sjinborn wist een snelle aanval om te zetten in een doelpoging, maar deze werd door Jonne van de Meulengraaf van de lijn gehaald en zo werd een gelijke stand voorkomen. Ook een aantal strafcorners werden versierd door Sjinborn, maar deze werden onschadelijk gemaakt door de goede invalkeepster Loes Vos van meisjes B1. Toch wist Sjinborn uiteindelijk bij uitverdedigen van liempde de bal te onderscheppen en 3 tegen 1 situatie te creëren waaruit de 1-1 gescoord werd.  Dit wedstrijd beeld bleef de gehele eerste helft en resulteerde in een gelijke stand bij rust.

Na de gebruikelijke dextro’s en krachtige woorden van de coaches waren de Liempdse meiden vol goede moed om het spel de tweede helft te verbeteren. Helaas werd in plaats van fel gevochten het spel niet terug gevonden in de tweede helft. Sjinborn bleef aanvallen en Liempde moest het bij verdedigende taken houden.  Wederom werd er een gevaarlijke doelpoging door Van de Meulengraaf gestopt en werd een strafcorner door Manon Wagner onschadelijk gemaakt. Na ongeveer tien minuten leek een herhaling van voorgaand doelpunt te worden afgespeeld want opnieuw wist Sjinborn een bal bij uitverdedigen te onderscheppen en uit een 3 tegen 1 situatie te scoren, 1-2. Dit bleek voor Liempde de genade klapper want de meiden in het blauw wisten niet meer tot het eigenspel te komen. Wel werd er nog een mooie aanval opgezet door Iris Diender en Tess Rabou, van wie het de laatste wedstrijd in Dames 1 bij HCL was. Tess, bedankt voor je bijdrage aan het team! Tenslotte weet Sjinborn in de eindfase van de wedstrijd nog tot verschillende aanvallen te komen die resulteren in 2 doelpunten. Zo weten zij de eindstand op 1-4 te bepalen, waarmee Liempde op de 5de plek blijft.  De afsluitende aandachtspunten van coaches Tjebbe en Jeroen waren “conditie, felheid en beleving”. En met deze woorden zullen de dames dan ook hard aan de slag moeten.

Volgende week staat de allerlaatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma, uit tegen Cranendonck. Iedereen is uiteraard van harte welkom met ons mee af te reizen naar Limburg om daar de laatste 3 punten op te gaan halen!