&

HC Udenhout D1 - HC Liempde D1

HC Liempde dames verslaat HC Udenhout dames

Het was zondagochtend 19 oktober en vol goede moed verzamelden de Dames van Liempde op de club om even later richting Udenhout te vertrekken. Hoewel een verlies bij deze club op een veld blank van het water bij een aantal dames nog vers op het netvlies stond, wisten de dames diep van binnen dat deze pot te winnen was. De dames van Udenhoud hadden immers nog 0 punten op de teller.
Na in de kleedkamer besproken te hebben er niet te licht over te denken gingen de dames het veld op. De voorbereiding werd keurig afgewerkt tot de wat jong ogende scheidsrechters het veld opkwamen en het eerste fluitsignaal klonk. Liempde nam de bal met een iets te diepe pass waardoor Udenhout in balbezit kwam en al snel een aanval probeerde op te zetten. Deze aanval werd door Liempde op het laatste moment koelbloedig teniet gedaan. Na deze eerste minuut zat Liempde goed in het spel. Op het middenveld kon Lieke Schoenmakers dan  ook een pass onderscheppen, de bal meenemen de cirkel in, en scoren met een prachtig schot in het netje, 0-1. Na het spel nog geen 2 minuten hervat te hebben is het voorstopster Hilde van Acht die een strafcorner weet te versieren. Deze corner wordt hard richting eerste paal geslagen en netjes ingetipt door Anneloes van den Hurk, 0-2.
Opnieuw wordt het spel hervat en opnieuw weet Liempde na een aantal mooie aanvallen een corner te versieren. Ditmaal wordt een variant gespeeld op Moniek Saris die de bal met een artistieke stuiter de goal in weet te flatsen, 0-3.

Zoals uit dit wedstrijdbeeld al blijkt komt Udenhout amper aan hockeyen toe. Door hier en daar een beetje druk te zetten vertragen ze het Liempdse spel, maar daar is dan ook alles mee gezegd, tot het 23 metergebied weten de thuisspelende dames amper door te dringen. Een maal weten de dames van Udenhout tot in de Liempdse cirkel door te dringen, maar tot een echt schot leidt dit niet. Snel als ze zijn soms draait Liempde het spelletje weer om en weten de dames eenvoudig tot de cirkel van Udenhout te komen, de bal wordt door Fleur Schoenmakers de cirkel in geslagen en daar door Randi van de Wiel van richting veranderd het doel in, 0-4, zou je denken. Helaas, de jongeman die staat te fluiten op het Udenhoutse veld, kent de regel overleggen met zijn mede jongeman niet, zo blijkt ook later in de wedstrijd. Doelpunt afgekeurd, stand 0-3. Om na dit akkefietje bij de pakken neer te zitten is natuurlijk niks voor de Liempdse dames, dus na enkele minuten speelt Marlie Schellekens de bal hard richting lange hoek, waar Moniek ‘goalen maken’ Saris al klaarstaat voor haar 2e doelpunt van de wedstrijd, 0-4, nu wel. Zin in een watertje, een dextro’tje van Jan en een paar positieve woorden van Tjebbe, ballen de meiden nog een aantal minuten lekker door wat resulteert in opnieuw een strafcorner. Alina Bekkers slaat een snoeiharde bal laag op doel, 0-5. Even later klinkt het fluitsignaal voor rust.
Nadat de jongemannen binnen even een colaatje light drinken, komen ze terug om de tweede helft onder controle te houden. De Liempdse dames hebben besloten het publiek een iets spannendere wedstrijd om naar te kijken te geven. Hierdoor ze starten deze helft traag wat resulteert in een snelle tegenaanval van Udenhout, gelukkig is daar Irmin van de Wiel die de bal van de lijn haalt en de rust in het spel terugbrengt. Liempde weet een aanval op te zetten en ondergetekende wordt in de cirkel bereikt, helaas is haar backhand niet zo goed als die van Michiel en gaat de bal naast.

Opnieuw in de Udenhoutse cirkel aangekomen, belandt de bal op het been van een Udenhoutse speelster. De ene jongeman vergeet zoals eerder genoemd dat de andere jongeman ook kan praten en geeft een vrije slag, na op aandringen van Liempde toch te overleggen, wordt er een strafcorner toegekend. Helaas, resultaat: nada.

Na nog een aantal mislukte kansen van Liempde raken beide teams lichtelijk geïrriteerd door elkaar. Hierdoor is de jongeman genoodzaakt een algemene waarschuwing te geven, applaus.
Om nog maar even door te gaan weet Lieke op kopcirkel een vrije slagkans te versieren en knalt met haar backhand hoog op de paal, helaas pindakaas. Gelukkig weet Liempde na wat woorden over en weer in de slotfase van de wedstrijd toch de eer te herstellen en draait Randi van de Wiel netjes open in de cirkel en pusht de bal netjes de korte hoek in, eindstand 0-6.
Na deze mooie eerste helft en minder mooie tweede helft wordt een prachtige derde helft voortgezet. Deze start in het plaatselijke culinaire hoogstandje, het restaurant met de gouden bogen, en zal in de late uurtjes eindigen in een vrolijk gelach in de boxtelse kroegen. Volgende week zijn de Liempdse dames vrij, waardoor ze genoodzaakt zijn alleen een derde helft te spelen onder het genot van een high biertje en/of wijntje.