Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Dommel D1 - HC Liempde D1
 

 

Zwarte zondag voor HC Liempde dames 1

Het is zondagochtend 12 oktober, de lucht is blauw, de sfeer is goed op de kleinste fijne hockeyclub van Brabant. Vol enthousiasme wordt de reis naar Sint-Michielsgestel gestart.
Bij aankomst verschijnen de eerste kleine donkere wolkjes aan de mooie blauwe hemel; de coaches maken kennis en meneer brombeer van De Dommel geeft zijn mening over de heenwedstrijd, volgens hem een 'verlies' voor zijn Dommeldames (2-2). Dit laten de dames van HCL zich niet zeggen en dus gaan ze extra getergd en met volledige focus het veld op.

Direct bij het eerste fluitsignaal, van oud bekende Robert van der Net, trekken de donkere wolken bijeen boven de 'lieve meisjes' (Tjebbe's woorden) van Liempde. De Dommel heeft HCL goed bestudeerd en weet waar de pijnpunten bij de meiden liggen; met zelfvertrouwen onder de druk vandaan spelen. De gewenste 'kom' voelt bij de verdediging aan als een levensgevaarlijke optie, dus wordt er gekozen voor individuele acties in de eigen 23. Dom, stom, auw; balverlies en na 1 minuut spelen staat het al 1-0. Vrij snel daarna volgt ook meteen de 2-0. Toch maar eens die kom proberen dan... Via de linkerflank komt HCL een paar keer goed onder de druk vandaan, waarbij Beer Jansen bereikt kan worden. Zij pakt de ruimte en stoomt op tot de cirkel, maar de spitsen worden niet gevonden.
Helaas blijft het voor HCL de eerste 20 minuten bij deze enkele actie en zijn ze verder beperkt tot verdedigen, waaronder een 10tal strafcorners. Deze worden grotendeels netjes onschadelijk gemaakt door de defensie, maar helaas glippen er ook twee doorheen; 4-0.
Langs de kant wordt direct sportief geroepen 10 10 10, maar dat is niet wat HCL wil laten gebeuren. De meiden rechten hun rug, blijven werken en merken dat De Dommel het tempo van de eerste 20 minuten niet vol kunnen houden. Liempde komt wat meer in haar spel, begint wat beter te combineren maar tot echte kansen weet het niet te komen.

Ook in Gestel hebben ze in de rust dextro's uitgevonden dus ze beginnen weer vol energie aan de tweede helft. HCL is nog aan het uitrusten van de lange weg op en neer naar de kleedkamers om zo de sproeiers in de rust te vermijden en voordat ze goed en wel opgesteld staan krijgen ze de ene na de andere grote kans van De Dommel om hun oren. Gelukkig staat keepster Susan van de Steen een topwedstrijd te keepen, waardoor de schade niet catastrofaal is.
Alsof coach Tjebbe heeft aangegeven dat de verdedigende strafcorner nog een flink aantal keer geoefend moet worden, begint De Dommel weer aan een reeks strafcorners. Gelukkig is hun scoringspercentage niet zo hoog als het frustratiegehalte van hun coach, en blijft het bij 1 tegendoelpunt; 5-0.
Maar wat zien we daar opeens tussen de donkere wolken? Zien we daar een klein zonnestraaltje op deze donkere donkere zondagmiddag? Middenvelder Manon Wagner besluit haar lengte in haar voordeel te gebruiken en spurt het hele veld over tot de cirkel van Gestel. Ze krijgt een deja-vu van een paar wedstrijden ervoor waarbij ze eenzelfde actie beloonde met een mooi doelpunt en besluit dit kunstje te herhalen; hard, laag en in de korte hoek; 5-1. Hiep hoi.
Deze vreugde was van korte duur, want in Gestel was het nieuws neergestreken dat alle teams van HCL op deze zondag met dikke cijfers moesten verliezen. Dus werd de eindstand van 7-1 op het scorebord gezet via enkele snelle counters. De Dommel hoopte nog op hun achtste doelpunt van de middag, maar Liempde werd gered door scheids Robert die het doelpunt afkeurde.
Met het schaamrood op de kaken gingen de Liempdse meisjes terug naar hun eigen clubje, met angst om de eindstand te moeten gaan vertellen. Gelukkig merkten ze direct waarom hun club de leukste is; solidair als de andere senioren teams zijn, besloten ze de pijn met Dames 1 te delen. Met verliespartijen als 8-2 bij Heren 1, 12-0 bij Heren 3, 7-1 bij Dames 3, etc, kon het verdriet gedeeld worden. Onze dank hiervoor is groot! Volgende week zijn wij hopelijk weer aan de beurt om te triomferen en te bewijzen dat dit een 'incidentje' was. Dit gaat we proberen bij hekkensluiter Udenhout.

Bron : HC Liempde
Auteur Irmin
Meer HC Liempde nieuws >>>>


125-10-2014
 
 
Dommel D1 - HC Liempde D1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)