Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Helden D1 - HC Liempde D1
 

 

HC Liempde dames 1 koppies niet bij de wedstrijd

Het was zondag 09 november, al vroeg in de ochtend werd er door de Liempdse dames verzameld bij het clubhuis om hun tocht naar Panningen te beginnen. Het was een oude bekende die op het programma stond. Een aantal jaar eerder namelijk stond dit team ook tegenover de dames van Liempde in de competitie. Toen wist het ontvangende team de dames uit hun concentratie te halen met een dug-out wissel en getapete sokken, ditmaal probeerde ze het zelfde truckje. Gelukkig hebben de Liempdse dames wel wat geleerd in de afgelopen jaren en lieten zij zich niet uit hun goede voorbereiding halen hierdoor. Wat ook nog even genoemd moest worden door de ontvangende coach is dat het veld wat glad was doordat er algen op terecht waren gekomen.

Ondanks dat het Liempdse hockeyspel de afgelopen week overschaduwd was door het tragische verlies van Loes Joosten, moest er gewonnen worden. Natuurlijk pas nadat we ons respect betuigden doormiddel van een minuut stilte.

Nadat het fluitsignaal geklonken had moesten de koppies, hoe lastig ook, weer in de wedstrijd zitten.
Liempde startte door haar eigen spel te spelen, maar wist niet erg sterk vooruit te komen. Er werd rommelig gepasst en te veel gelopen. Toch leidde dit tot een aantal kansen. Zo wist spits Anneloes van den Hurk wist tot een backhand schot te komen wat helaas rakelings naast ging. ---Valpartij en bijbehorende frustraties --- Ook na deze aanval wist Liempde even de bal aan de kant van de meiden uit Panningen te houden. Waar eerst via Marlie Schellekens en Moniek Saris een mooie aanval opgezet wordt, weet Jaimy Diender een paar momenten later de bal in het doel te tippen na een harde pass van Fleur schoenmakers, 0-1. Na deze goal die een hoop frustraties van de eerste helft goedmaakte, gebeurde er niets spannends meer op het veld, op  ---Valpartijen en bijbehorende frustraties --- na.
In de rust was het aan coach Tjebbe een hartig woordje met de dames te spreken, onder het genot van de dextrotjes van Jan. Het moest en zou anders, we waren niet aan het hockeyen. Er mocht niemand meer overgeslagen worden en er moest hard gepasst worden.

Zo gezegd, zo gedaan. Na het fluitsignaal dat de tweede helft deed starten begonnen de Liempdse meiden dan toch eindelijk te hockeyen. ---Valpartij en bijbehorende frustraties ---  De kom werd gespeeld, diepe passes gegeven en kansen gecreëerd. ---Valpartij en bijbehorende frustraties --- Toch wilde de bal nog niet het doel in. Er kwamen zelfs een aantal counters van de tegenploeg aan te pas, gelukkig stond daar Manon Wagner om deze counters onschadelijk te maken. ---Valpartij en bijbehorende frustraties --- Ondanks dat het even een andere wedstrijd leek te worden door de frustraties over het veld en de tegenstander, bleef het gelukkig bij een paar waarschuwingen van de scheids.  Er werd nog een mooie aanval opgezet door Annet Saris, die een kanonskogel de cirkel in joeg, helaas werd deze gekeerd door de keepster. De Liempdse dames bleven knokken en passen maar het mocht niet meer baten. ---Valpartij en bijbehorende frustraties --- Ondanks het diepe dal waar de dames doorheen zijn gegaan deze wedstrijd, zijn de punten mee naar huis gekomen en dat is zeker een paar biertjes waard. Eindstand: 0-1

Deze punten zijn nog lang gevierd op de Hollandse middag/avond en uiteraard afsluitend bij nieuwe stamkroeg Doc 12. Daar kwamen zelfs een aantal boys in baby blue de dames vergezellen. Al moesten de mannen helaas getroost worden na een verlies ook ergens in het Limburgse.

Volgende week spelen de Dames een thuiswedstrijd tegen Bakel. Komt dat zien, 12.30 uur sportpark Hogenbergseweg, tot dan!

Bron : HC Liempde
Auteur Jonne
Meer HC Liempde nieuws >>>>


09-11-2014
 
 
Helden D1 - HC Liempde D1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)