Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Shot dames 1 - HC Liempde dames 1
 

 

HC Liempde D1 starten uit wedstrijd met verlies van Shot D1

Zondag 14 september was het weer tijd voor de allereerste competitiewedstrijd van Dames 1. Kort na zonsopgang reisden we af naar Tilburg om een wedstrijd te spelen tegen een oude bekende, Shot dames 1. De vorige ontmoetingen hadden nog nooit tot punten geleid, dus eigenlijk was het de bedoeling om daar toch wel verandering in te gaan brengen.

Na het eerste fluitsignaal leek het erop dat we dit ook daadwerkelijk waar konden gaan maken. Liempde hield balbezit, wist elkaar goed te vinden en hield de rust in het spel. Hartstikke leuk natuurlijk om die bal bij te houden, maar echt dicht bij de goal kwamen we maar niet. Wel werd Shot aardig gefrustreerd door ons sterke spel, hier hadden ze even niet op gerekend. Ook hadden ze niet gerekend op de groene kaart die de scheidsrechter besloot uit te delen, dat hadden ze zo niet met hem afgesproken. Om het wel zo eerlijk te houden kregen wij er dan ook maar één, op één been kun je immers niet lopen. Aan de kant van Liempde werd nog steeds goed overgespeeld en voerde iedereen de afgesproken taken uit. Shot had geen zin meer om toe te kijken en besloot hogere druk te gaan spelen en versierde zo twee strafcorners. Bij de eerste had Shot geen schijn van kans, deze werd er behendig uitgelopen door verdedigster Fleur Schoenmakers. Geen idee wat er bij de tweede strafcorner gebeurde, maar vast iets goeds want de 0-0 bleef op het scorebord staan. Dit was ook meteen de stand waarmee de rust werd ingegaan.

De tweede helft startte met een snelle counter van Shot waardoor ze en overtal situatie wisten te creëren en zo de bal in de goal konden leggen. 1-0. Door deze goal veranderde er wel iets in het spel, wij vergaten even dat er nog zo’n 33 minuten over waren om hetzelfde te doen en de stand weer terug te brengen naar een gelijkspel. Hierdoor raakten we de weg en onze medespelers een beetje kwijt op het veld en was het aan aanvoerdster Hilde van Acht om iedereen weer op zijn plek te krijgen. Net op het moment dat iedereen zich weer besefte wat we daar op dat groene veld stonden te doen, werden we meegesleurd in een deja-vu van een jaar geleden. Alina Bekkers legde, zoals afgesproken in dit soort situaties, een bal op de voeten van Shot in onze cirkel, en wat doet die man met het fluitje langs de lijn? Precies, een strafcorner voor Shot. Vorig jaar ging het dan om andere spelers, ander soort overtreding, en op een ander moment in de wedstrijd, maar toch, hetzelfde idee en hetzelfde gevolg. Want we spreken ondertussen uit ervaring als we zeggen dat onterechte strafcorners vrijwel altijd eindigen in een goal. Met een 2-0 achterstand en nog ongeveer een kwartier te gaan verplaatsten we het spel naar de helft van Shot, waar Moniek Saris Randi van de Wiel wist te bereiken waar nog wat pogingen uit ontstonden om de goal te bereiken. Tevergeefs, Shot gaf ons weinig ruimte waardoor echt gevaarlijke aanvallen uitbleven. Door een gele kaart aan onze kant hebben we het met 10 man uit moeten spelen, pogingen tot aanvallen, flink wat strafcorners tegen om het af te maken, maar de 2-0 bleef staan. Maar niet getreurd, met opgeheven hoofd kijken we uit naar de volgende wedstrijd, komende zondag onze eerste thuiswedstrijd om 12.30 tegen de Dommel.

Bron : HC Liempde
Meer HC Liempde nieuws >>>>


14-09-2014
 
 
Shot dames 1 - HC Liempde dames 1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)