Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Sjinborn D1 - HC Liempde D1
 

 

HC Liempde dames 1 geen punten in Limburg

Een HCL-blauwe hemel, een mooie tour door de Limburgse bergen, de nieuwe vesten, een heerlijk doelpunt van spits Alina Bekkers in de 2e minuut… Wat kan er nog misgaan op deze zonnige 8 maart?
Het antwoord? Alles. We zullen bij het begin beginnen, ofja ná de lange rit naar het zuidelijk gelegen Valkenburg. Coach Tjebbe geeft voor de wedstrijd nogmaals de importantie aan van de wedstrijd tegen nr. 5 Sjinborn. De teams op plek 2 t/m 5 staan dicht bij elkaar in puntenaantal, en dus is het cruciaal om tegen de directe concurrenten punten te pakken in de race om de tweede plek. De hoop is er dat we bewijzen dat we zo goed zijn, dat trainen niet nodig is en dat daarmee de slechte opkomsten van afgelopen week een bijzaak is.

De dames van HCL starten fel aan de wedstrijd, zetten hoge druk en weten het Sjinborn direct moeilijk te maken. Alina is scherp wanneer de tegenstander de bal achterin slecht rondspeelt, onderschept de pass en gaat alleen op de keepster af; koelbloedig schiet ze de bal in het doel waardoor de Liempdse dames reden hebben om te juichen; 0-1.
Helaas was dat het enige waar om te juichen viel, want waar Liempde vooral aan het nagenieten is van dit heerlijke doelpunt en aan het denken is hoe lekker bruin ze wel niet worden  van dit mooie zonnetje, besluit Sjinborn dat ze eigenlijk toch ook wel willen laten zien dat ze kunnen hockeyen. Zo gezegd, zo gedaan. Diverse mooie acties, goede passes, sterke duels en veel inzet later staat er 2-1 op het scorebord. Conclusie in de rust; er mist scherpte, felheid, secure en snelle passing, etc., etc.. Knallen dus die tweede helft!

Dat wordt gedaan, maar dan toch vooral door de Valkenburgse meiden. Er wordt een paar keer ongelukkig tegen de zusjes Schoenmakers aan geknald, waardoor Teammanager Jan “papa” Schoenmakers zijn conditie op pijl houdt met sprintjes met de waterzak. Verder gebeurd er vanuit HCL-oogpunt weinig noemenswaardig. Er worden na afloop diverse conclusies getrokken over de pijnlijke 4-1 nederlaag, maar over 1 ding is iedereen het eens; het lag niet aan de scheids (super gefloten, niets “Limburgs” aan), niet aan het veld, niet aan de warme rode shirts, het lag aan de collectieve offday van onszelf… Nadat de plaatselijke parkeerhulp de auto’s uit de heuvelachtige parkeerplekken heeft gemanoeuvreerd, druipt Liempde af. Pluspuntje van de dag; als je 120km moet rijden om ingemaakt te worden, heb je ook 120km de tijd om te balen en te analyseren wat er allemaal mis ging.
Bij de wedstrijd tussen de andere twee concurrenten verliest nr. 2 Venray van nr. 4 Bakel, waardoor HCL deze zondag afsluit als de nieuwe nr. 5 van de competitie; drie plekken onder de doelstelling. Wordt dit nog hersteld door de Liempdse dames?

We zullen het komende week zien, wanneer er om 13.00uur (!) wordt aangetreden tegen hekkensluiter Cranendonck.


Bron : HC Liempde
Meer HC Liempde nieuws >>>>


08-03-2015
 
 
Sjinborn D1 - HC Liempde D1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)