&

Bemmel H1 - HC Liempde H1

HC Liempde heren geen punten tegen Bemmel

Op een benauwde zondag middag 26 april verzamelen de boys in baby blue op HCL. Het was zo benauwd dat zelfs Wickie zijn thermoshirt thuis heeft laten liggen.Na het uitdelen van de nodige boetes, vertrekken we richting Bemmel. Na aankomst wordt duidelijk dat de ligging van de velden niet bepaald optimaal is. Hoofdveld ligt namelijk twee velden van de kantine. Nadat het op de club nog verder leegliep als dat nog mogelijk was, begonnen de boys dit keer in nog meer baby blue dan anders. We gingen zoals vaker dit seizoen moeizaam van start. Dit leidde na 5 min al tot een strafcorner voor de tegenstander. Welke goed benut werd. Liempde echter verbijsterd na dit snelle doelpunt ziet helaas 3 minuten later het volgende doelpunt gemaakt worden. 8 minuten gespeeld en 2-0 achter. Liempde zet met de vele manschappen die ze deze dag bij hadden (12 man) een tandje bij en wordt gevaarlijk na mooie passen en combinaties word elke kans vakkundig om zeep geholpen door onze spitsen. Ondanks dat er geschitterd word op het veld, schitteren Tom, Ward, Floris Sr en Rob in hun afwezigheid. Rust, het moment waar iedereen op wachtte, even rust.

Nadat iedereen enigszins comfortabel zat in de goal en de vader van Joep water bracht. Die een beetje ontstemt was omdat er geen koffie werd geschonken. Werd het team toegesproken door Marko. Nog voordat iedereen uitgerust was, begonnen we aan de tweede helft. Een stuk scherper dan eerste helft was het niet. In de 39ste minuut word er namelijk een strafcorner toegerekend aan de man en van Bemmel. Deze voeren echter tot onze verrassing onze eigen variant prima uit, 3-0 voor de thuisploeg.
Na een overtreding op Wickie ligt de tegenstanders stick in de weg. Deze word zorgvuldig over het hek gewerkt door bovengenoemde. Zelfs dit helpt niet na 54 min spelen ligt het vierde en beslissende doelpunt er in voor Bemmel. Er word hard geknokt door Liempde om toch dat begeerde punt te halen. Na mooie aanvallen en nog meer kansen word er door Liempde een heerlijk Barca aanval opgezet. Door twee give and go's van joep beland de bal bij Michiel die op de 23 de keuze heeft wie hij de eer van een doelpunt gaat toekennen. Laurens , Alex en joep stonden allemaal vrij in de cirkel na wikken en wegen word de bal zorgvuldig de bal richting Joep gepompt. Die bal alla Ronaldinho het net in werkt. Waarna hij zonder vreugde terugloopt naar zijn plaats. Na wat duw en trek werk moet Jan en op het matje bij de scheids komen, hij komt er helaas zonder kaart vanaf, geen rondje dus.

Na nog wat meer mooie aanvallen stort Liempde langzaam in scherpe ballen kunnen niet meer belopen worden en de scheids fluit af. Helaas 4-1, Liempde gaat met opgeheven hoofd het veld af nadat het toch alles heeft gegeven. Gelukkig heeft heeft Liempde de dag van te voren punten gepakt bij het toernooi op Superjump XL. Liempde zit na twee verloren wedstrijden in een kuiltje.

Lukt het Liempde om over twee weken de sprong te maken en punten te pakken tegen meersen thuis? Kom dat zelf zien en moedig de boys in baby blue aan om de sprong te maken. Hoger als ze bij Superjump sprongen zal niet lukken maar wie weet!