Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Boxmeer H1 - HC Liempde H1
 

 

Uitwedstrijd verlies voor HC Liempde H1 van Boxmeer H1

Terwijl dames 1 met veel plezier en gezelligheid aan het genieten was van hun vrije zondag, moesten de heren weer aan de bak. Deze week stond de uitwedstrijd tegen Boxmeer op het programma. Ondanks de relatief geringe afstand hemelsbreed, is dat toch een stuk rijden, zeker als de auto mankementen vertoont. Nadat Robin uiteindelijk ook verwelkomd mocht worden, kon het exterieur van de voltallige selectie voorzien worden van een uniforme lichtblauwe uitstraling. Michiel daargelaten, aangezien het volgens de artsen niet verstandig zou zijn om nóg een wedstrijd met een gebroken duim te spelen, eentje keek hen wel voldoende.
Voordat de wedstrijd begon, lieten de heren van Boxmeer zich van hun sportieve kant zien door een algehele sokkenruil naar gifgroen om het de scheidsrechters wat overzichtelijker te maken. Na het gebruikelijke handen schudden vooraf, kon er gestart worden op de mooie grasmat met twee prima fluitisten. Liempde begon vrij aardig, maar heel goed werd het nooit. De eerste twintig minuten was het spel behoorlijk gelijk opgaand met kansjes over en weer. Maar gescoord werd er niet, ook de toegekende strafcorners werden door beide partijen niet benut. Na deze twintig minuten zakte Liempde in, en dan bedoel ik niet dat we ons terug lieten zakken naar eigen helft ofzo. Neen, we kakten in als de auto van Robin. De versnellingsbak deed het niet meer en meer gas had geen enkel effect.  Gedurende dit laatste kwartier voor rust wist Boxmeer dan ook dankbaar twee keer te profiteren van onze panne. Uit twee aanvallen vanaf de zijkanten, werd de bal voor de goal langs eenvoudig afgemaakt.

In de rust werd de olie ververst en kreeg de motor een bemoedigend tikje. 2-0 achter was geen ramp. Daar konden we overheen. Maar dan moesten wel alle onderdelen beter gaan samenwerken. Als een radertje niet lekker meeloopt, heeft de rest daar last van.
Met goede moed stapten we het veld over om het vanaf de andere kant te gaan proberen. Deze richting uit spelen lag ons blijkbaar een stuk beter, want het eerste kwartier was volledig voor Liempde en dat resulteerde dan ook in fraaie goals. De 2-1 kwam voort uit een verovering van de bal door Ward,  hij gaf de bal vervolgens aan Joep, die met een pass over de backhand van de verdediger Alex weet te bereiken. Onze goaltjesdief flatst hem keurig binnen. Niet veel later valt de gelijkmaker uit een strafcornervariant, waarbij wederom Alex het eindstation is met een soepele tip in het dak. Om deze sterke periode een passend slot te geven komen de Boys met blue metallic lak ook nog op voorsprong. Jan weet de bal met zijn backhand voor te geven, door een lepe stuiter valt de bal in de stick van de goed opgestelde Alex, die door de bal in de lege goal te werken alweer zijn derde van deze middag weet te maken.
Hier bleef het helaas bij. Na deze goede vijftien minuten, valt de motor stil. We bleven maar aan het verdedigen omdat werkelijk geen een bal aankwam bij het middenveld. Telkens als we de bal dan ontfutselden, werd hij vrijwel direct ook weer ingeleverd. Enkel Noud zorgde nog voor een kleine oprisping met een kamikaze sliding en een brute lijnstop. Onze voorsprong was dan ook van korte duur. Via een schot vanaf rand cirkel komt Boxmeer op gelijke hoogte. Het net verkregen vertrouwen in een goede afloop verdwijnt als sneeuw door koelvloeistof; alleen een hoopje blauwe ellende blijft achter. Uiteindelijk wint Boxmeer met 5-3 door nog twee strafcorners te benutten. 1 uit de rebound na goed, maar niet goed genoeg, wegwerken van de bal en de tweede door een sleep. Hierdoor zakt Liempde terug naar de vierde plaats in de competitie. 

 

Auteur Justin van der Eerden
Meer HC Liempde hockey nieuws >>>>


26-10-2014
 
 
Boxmeer H1 - HC Liempde H1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)